FUTBOL

Brahim decideix jugar amb la selecció del Marroc i no amb Espanya

Brahim decideix jugar amb la selecció del Marroc i no amb Espanya

FERMÍN DE LA CALLE

1
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Brahim Díaz ha triat el Marroc. I el jugador del Reial Madrid ho ha fet perquè a la selecció africana li han assegurat coses que amb Espanya mai tindrà assegurades. Més enllà de l’interès que han mostrat per seduir-lo, amb visites del seleccionador marroquí a Milà o trucades del president de la federació i de l’entorn del rei, l’única realitat tangible és que Brahim no té un lloc fix a Espanya, ni per descomptat la titularitat, mentre que al Marroc rebrà el tractament d’estrella.

Luis de la Fuente i el seu staff han sigut fidels a la seva rutina de treball i li han aplicat el mateix modus operandi que amb la resta de jugadors. L’havien inclòs en la prellista i hauria estat en la llista de divendres per jugar els amistosos davant Colòmbia i el Brasil. Com qualsevol jugador de la prellista, no havia rebut la trucada del seleccionador, perquè De la Fuente només es comunica amb els que estan lesionats per seguir la seva evolució.

El mateix seleccionador confirmava ahir aquest extrem a l’EFE Sport Business Days: "Respecto la seva decisió. No he parlat amb ell. Jo convoco o no convoco i la gent fa el que creu que ha de fer. Segur que he sigut el que més l’ha seleccionat. Li tinc un gran apreci i li desitjo el millor".

Notícies relacionades

Debut amb l’absoluta

Des de la selecció no han volgut entrar en el joc del Marroc per seduir el jugador, que De la Fuente coneix bé perquè va comptar amb ell en categories inferiors. De fet, el madridista, de 24 anys, ha debutat fins i tot amb l’absoluta, i va marcar un gol en la seva estrena. El problema real que té Brahim és que no és determinant per a la selecció com ho poden ser altres jugadors que sí que són titulars als seus equips i que s’han fet un lloc amb regularitat en les convocatòries de la selecció absoluta com Dani Olmo, Lamine Yamal o Nico Williams.