L’ARRENCADA DEL MUNDIAL DE MOTOGP

Martín arrasa a Qatar mentre Márquez ja ensenya les dents

És possible que avui guanyi Aleix Espargaró, que ahir va acabar tercer a l’esprint, però amb molta velocitat. Va vèncer, de nou, Jorge Martín, i Marc Márquez va acabar cinquè amb la Ducati.

Martín arrasa a Qatar mentre Márquez ja ensenya les dents

EMILIO PÉREZ DE ROZAS

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Primera carrereta de l’any. Onze voltes al circuit de Losail, a la nit qatariana, sota 3.600 bombetes. I, de nou, el madrileny Jorge Martín (Ducati), que quatre hores abans havia demostrat, amb una pole position velocíssima, que per alguna cosa és el subcampió, va guanyar la carrera a l’esprint, de principi a fi, sense cap oposició. Sí, cert, escoltant de prop, però només de prop (ni un sol intent d’avançament del sud-africà) el motor cridaner de la poderosa KTM de Brad Binder, un altre que aspira al tron gran.

Martín, que fa mesos queprotesta perquè Ducati no l’ha catapultat a la butaca oficial de l’equip de Borgo Panigale, no es va deixar impressionar a la sortida, va arrencar com un coet, es va col·locar líder i ja no va permetre que l’inquietessin.

"He sigut ràpid, però el chatter (rebot) a la roda posterior encara hi és", va dir Martinator abans de pujar al podi. "He estat a prop de caure en moltes corbes, així que m’ha costat molt. Avui [per ahir] ho hem aconseguit, però si demà [per avui] seguim així, ho tindrem impossible".

El principiant Acosta, vuitè

L’interès, doncs, de la primera carrereta de la temporada es va centrar en la resta, ni tan sols en el podi, ja que Binder va estar molt ferm a la segona plaça, mentre que Aleix Espargaró (Aprilia), que porta uns anys prodigiosos, va remuntar quatre llocs i va acabar, no només resistint l’assetjament d’un fabulós Marc Márquez, cinquè en el seu debut amb Ducati, sinó fent un interior de primera al campioníssim Pecco Bagnaia (Ducati), a qui va relegar a la quarta plaça. L’Aleix pot fins i tot guanyar avui, ja ho veureu.

I una mica més enrere, no gaire més, ja que els quatre primers (Martín, Binder, Espargaró, Bagnaia) van quedar abraçats en menys de dos segons, es va produir el que tots esperàvem: un debut més que bonic, divertit, eficaç, determinant i, sobretot, esperançador dels dos monstres que ens han vingut a visitar aquest any. És a dir, el Marc Márquez 2.0, als comandaments de la Ducati Desmosedici 2023 (cinquè), i el principiant Pedro Acosta, líder de GasGas (vuitè) i, ves a saber, si, aviat, cap de KTM.

MM93 no va estar gens content amb la seva sortida. Es va embolicar molt i va haver de desgastar les gomes per no desenganxar-se del capdavant. "Error meu per no haver qualificat bé, ja que en aquesta MotoGP és vital sortir a primera fila." I, és clar, mentre seguia l’estela de Martín, Binder, Espargaró i Bagnaia, no només va aconseguir la volta ràpida en carrera (¡gran èxit en el seu debut!), sinó que va gastar massa els pneumàtics.

Millors cartes

Márquez va deixar enrere Bastianini ("encara tinc dues Ducati oficials al davant, la de Martinator i la de Pecco, així que he de millorar") i es va barallar amb Espargaró. "L’Aleix ha acabat molt millor que tots nosaltres. Les últimes voltes era el més ràpid, però amb aquesta MotoGP costa molt avançar, molt". MM93 va entrar somrient al box de l’equip Gresini, la seva nova casa, però en vol més, tot i que de moment no té gaire pressa.

"Ho he intentat al màxim, he donat el màxim, però he perdut molt temps amb avançaments", va comentar Espargaró. "Hem de millorar a la recta, perquè allà als altres els resulta fàcil passar-nos. Però estic molt content amb el nivell de la moto i crec que a la carrera llarga tindrem millors cartes, perquè avui hem guardat molt bé el pneumàtic posterior".

Notícies relacionades

I pel que fa al tauró de Mazarrón, no cal que us digui res. Primera carrera entre els reis, debut en MotoGP, primera experiència amb un aparell que no té res a veure amb la juganera Moto3 i la veloç Moto2, i el noi acaba vuitè, a només 4.431 segons del primer i al davant de Maverick Viñales (Aprilia), Jack Miller (KTM), Fabio Quartararo (Yamaha), Joan Mir (Honda), Johann Zarco (Honda) i Alex Rins (Yamaha). Un paper magnífic del fill del pescador de Mazarrón.

"És clar que estic content, tot i que he entrat enfadat al box i m’han renyat una mica perquè tothom considera que hem fet un gran debut", va assenyalar Acosta. "La meva empipada és perquè he d’aprendre a sortir millor, ja que les primeres voltes ha sigut una mica boig tot. Però sí, per ser el primer dia m’he de sentir satisfet, la veritat", va assenyalar finalment el murcià.