La fiscalia demana més de 4 anys de presó a Ancelotti per frau fiscal

Agencia ATLAS / Foto: EFE

1
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

La Fiscalia Provincial de Madrid demana quatre anys i nou mesos de presó per a l’entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, per haver defraudat a l’erari públic 1.062.079 euros en els exercicis fiscals del 2014 (386.361) i 2015 (675.718), segons va informar ahir el ministeri públic. Se li atribueixen dos delictes contra Hisenda durant la seva primera etapa com a tècnic blanc (2013-15).

La fiscalia remarca en la seva acusació que "a fi d’eludir la tributació pels rendiments dels esmentats drets d’imatge", tant els rebuts pel seu club com d’altres marques, el tècnic va acudir a un "complex" i "confús" entramat de fideïcomissos i societats interposades per canalitzar el cobrament. D’aquesta manera, segons la fiscalia, Ancelotti "va simular" la cessió dels seus drets d’imatge a entitats "mancades d’activitat real" i de capacitat d’explotació domiciliades fora d’Espanya.

Notícies relacionades

Detalla també el ministeri públic que Ancelotti va firmar l’1 de juliol del 2013, tres dies abans de convertir-se en entrenador del Madrid, "un contracte privat en el qual cedia els seus drets d’imatge a l’entitat Vapia Limited per un període de 10 anys i un preu de 25 milions". A més, segons la fiscalia, es va valer d’una altra societat, Vapia LLP, domiciliada a Londres perquè aquesta es presentés formalment davant el Reial Madrid com a titular dels drets d’imatge malgrat que ni tan sols formalment els tenia atribuïts, ja que el contracte de cessió referit de l’1 de juliol del 2013 era amb Vapia Limited", que està establerta a les illes Verges.

La fiscalia precisa que els rendiments derivats de la cessió dels drets d’imatge van suposar uns ingressos de 1.249.590 euros el 2014 i 2.959.768 el 2015 sense que Ancelotti o les altres dues entitats hagin tributat per aquestes quantitats. "Però és que, a més, el tècnic també va ometre en les seves declaracions la propietat de dos béns immobles a l’estranger", afegeix.