ciclisme

Ayuso sorprèn en l’inici de la Tirrè-Adriàtic

 El corredor espanyol, de 21 anys, supera en la contrarellotge Ganna per 1 segon i Vingegaard per 22 i és el primer líder de la cursa italiana.

Ayuso sorprèn  en l’inici de la Tirrè-Adriàtic

SERGI LÓPEZ-EGEA

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Treure un segon d’avantatge a Filippo Ganna i 22 ni més ni menys que a Jonas Vingegaard no és a l’abast de gaires en una contrarellotge. Només un autèntic valor d’aquest nou ciclisme, on els joves no s’arronsen i que s’anomena Juan Ayuso, 21 anys, és capaç de fer-ho. Estem en època d’obrir la capsa de bombons i que aparegui un embolcall amb el nom d’un dels dos joves espanyols capaços de no espantar-se i plantar cara als sis fantàstics que en qualsevol terreny assolen la resta de rivals.

Un és Juan Ayuso, guanyador ahir de la contrarellotge inicial de la Tirrè-Adriàtic i, per tant, líder de la cursa italiana organitzada pel Giro. L’altre és Carlos Rodríguez, que ja va ser capaç el juliol de l’any passat, al teatre del Tour, de derrotar Vingegaard i Tadej Pogacar en una de les cites principals dels Alps.

Els sis fantàstics del ciclisme actual es diuen Vingegaard, Pogacar, Roglic, Evenepoel, Van der Poel i Van Aert. I una plaça per incorporar-se a aquest club exclusiu es ven molt cara, gairebé impossible obtenir un passi VIP per compartir-hi taula. Però Ayuso, a poc a poc, es va afermant com una de les estrelles actuals. Nascut a Barcelona i criat a Atlanta, és fill d’una família val·lisoletana establerta a Calp. Ell viu a Andorra i aquesta temporada ja ha assolit dues victòries, després de la del mes passat a la Faun Ardèche Classic.

Algunes estrelles que disputen la Tirrè-Adriàtic, que com la París-Niça finalitza diumenge, van preferir partir en la fase inicial de la contrarellotge de 10 quilòmetres perquè sabien que a mesura que avançava el dia creixia la força del vent. Així, Vingegaard va sortir el tercer corredor, sense referències, tot i que mostrant al món ciclista el nou casc de l’especialitat, estil Darth Vader, que portarà aquesta temporada.

Perjudicat per l’aire

Notícies relacionades

Ayuso tampoc va voler esperar al final i va realitzar una contrarellotge fantàstica. Ni Ganna, l’extraordinari contrarellotgista italià, va ser capaç de batre’l, tot i que al competir dels últims va estar més perjudicat per l’aire.

En una cursa d’una setmana 22 segons per a un ciclista que compta per a la general podrien resultar clau en la classificació final. Però Vingegaard és molt Vingegaard i Ayuso haurà de suar molt per batre’l, tot i que de confiança i valor no li’n falten. Aquesta temporada debutarà al Tour com a company de Pogacar. Gaudirà de llibertat, però l’estat de forma de l’eslovè, que arribarà a França després de córrer el Tour, serà clau en el paper d’Ayuso en la ronda francesa.