futbol

Desestimada la demanda del Sevilla per Real Madrid TV

El Comitè de Disciplina de la RFEF entén que l’escrit no detalla les presumptes infraccions del club blanc.

Desestimada la demanda del Sevilla per Real Madrid TV

sergio r. viÑAs

1
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

El Comitè de Disciplina de la RFEF no prendrà cap mesura contra el Reial Madrid pels vídeos sobre (contra) alguns àrbitres que emet a la seva televisió, Real Madrid TV. La denúncia presentada pel Sevilla, que és més aviat un escrit, no ha prosperat, a l’entendre el comitè esmentat, dependent de la RFEF i reunit ahir, que no hi havia motius per obrir un expedient.

Segons van informar fonts federatives, el que el conjunt sevillà va remetre al comitè va ser un mer escrit, no una denúncia. I no s’hi indiquen quins preceptes del codi disciplinari de la RFEF hauria comès presumptament el Reial Madrid, per la qual cosa no procedeix obrir un expedient.

És, per tant, és una qüestió gairebé més de forma que de fons. De fet, consideren en el si del comitè que si el Sevilla entén que els vídeos arbitrals de Real Madrid TV constitueixen un trencament del codi disciplinari, el que hauria de fer el club andalús és interposar una denúncia com a tal als òrgans arbitrals de la RFEF i no limitar-se a un escrit.

La pilota torna ara a la teulada del Sevilla, que hores abans del seu partit contra el Reial Madrid de diumenge passat va anunciar l’esmentada denúncia davant "els estaments federatius", per sengles vídeos emesos per Real Madrid TV sobre l’àrbitre i el VAR del seu partit al Bernabéu, Isidro Díaz de Mera Escudero i Pablo González Fuertes, respectivament.

La posició de Javier Tebas

Notícies relacionades

El president de LaLiga, Javier Tebas, havia anunciat dimarts que l’associació es personaria en la denúncia en cas que prosperés. Va explicar a més que si LaLiga no ha pres la iniciativa a l’hora de presentar una denúncia és perquè, legalment, no està legitimada per poder-ho fer, però sí per afegir-se a l’acusació d’un tercer, que és el que farà si finalment alguna acció contra Real Madrid TV arribés a prosperar.

"No és un tema de llibertat d’expressió, és una cosa que en l’àmbit de l’esport va contra el bon ordre esportiu. Està als nostres reglaments com una infracció", va dir Tebas.