"Hem millorat, però el marcador no ens dona la raó"

Xavi Hernández no va marxar satisfet del Diego Armando Maradona després de l’empat, però futbolísticament es va mostrar content amb l’actuació.

"Hem millorat, però el marcador no ens dona la raó"

Laia Bonals

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavi no se’n va anar content de Nàpols. Abans de l’eliminatòria de Champions reconeixia que depenent de com fos el partit, l’empat seria bon resultat. La tornada a casa permetia l’optimisme a priori. No obstant, després de l’enfrontament i la clatellada del gol in extremis del Nàpols, això va canviar. "Veient el partit no és un bon resultat. Hem millorat, però el marcador no ens dona la raó. Però estic molt orgullós del que hem demostrat a Europa. Jugant així tenim molts números de passar de ronda", va reconèixer el tècnic culer.

Els primers 30 minuts del Barça van tornar la confiança als blaugrana. "Hem estat molt bé pel que fa a com havíem visibilitzat el partit. S’ha competit molt bé, tant amb o sense pilota. Jugant així, es guanyaran més que no perdre partits. Teníem el partit a les nostres mans", sentenciava Xavi. El punt d’inflexió va arribar amb el gol del Lewandowski pels volts de l’hora de joc.

El seu anunci, clau per a Xavi

"Crec que ens ha faltat competir; amb el 0-1 saber calmar el partit. Adormir l’enfrontament, jugar en camp contrari. Hem dominat 75 minuts però pràcticament en el primer xut a porteria han marcat. No ha faltat el moment de calmar el partit. No és un mal resultat, hem perdonat molt però hem estat bé en el model de joc", afegia el tècnic resignat malgrat el bon balanç del partit.

"Marxo trist pel resultat, perquè podíem haver-nos-en anat amb una victòria", lamentava Araujo tot just acabar el duel. "La primera mitja hora ha sigut molt bona. Ara ens toca a casa, amb la nostra gent. Estàvem fent una bona tasca defensiva, però Osimhen ha aprofitat la que ha tingut. Estem malament pel gol, però hem demostrat que som un bon equip. Ens ha faltat mantenir una mica la possessió en alguns moments. Ens n’anem amb una sensació amarga", va reforçar el capità blaugrana.

Notícies relacionades

"Hem de fer un pas endavant com a equip", confessava Lewandowski en un castellà bastant avançat. "És important per a mi, amb la meva experiència, ajudar els joves. Esperem sempre molt bon nivell de Pedri i estic segur que en el pròxim partit podrà jugar millor", va dir el davanter, que va reconèixer que es troba en un bon moment de forma. "Tenim molt potencial a l’equip i hem de treballar per a futur i per als pròxims partits".

"Lewandowski i Pedri han fet un pas endavant des del meu anunci. El grup s’ha unit", va tornar a repetir Xavi després de l’empat contra el Nàpols que mira cap a Montjuïc amb l’esperança que l’estadi de la muntanya màgica es converteixi en un fortí per als culers. "Intentarem passar a quarts", coincidien Xavi i Araujo després del partit, alhora que demanaven confiança per al de tornada després de la imatge demostrada en el Diego Armando Maradona.