fórmula 1

Ford i la FIA pressionen Red Bull perquè resolgui el cas Horner

Ford i la FIA pressionen Red Bull perquè resolgui el cas Horner

Andrej Isakovic / AFP

1
Es llegeix en minuts
laura lópez albiac

A principis de febrer, després d’una filtració del diari De Telegraaf, Red Bull es va veure obligat a confirmar que estava portant a terme una investigació interna per "comportament inapropiat" del seu cap d’equip, Christian Horner, arran de la denúncia d’una empleada. L’equip no en va donar més detalls, però va assegurar que la marca "es pren molt seriosament aquests assumptes". El rotatiu, proper a la família Verstappen, va suggerir que es tractava d’un cas d’índole sexual i abús de poder.

Dijous Red Bull va presentar el monoplaça i Horner va tenir un notable protagonisme en l’acte. Fins i tot va parlar de la investigació i va negar totes les acusacions. "Inevitablement, hi ha hagut una distracció, però l’equip està molt unit i centrat en la temporada vinent. En situacions com aquestes veus on són les fortaleses i el suport que he tingut dins de l’equip ha sigut aclaparador. Tinc una família, una dona [l’ex Spice Geri Halliwell], que em recolza molt i la meva atenció s’ha centrat en el treball".

Màxima celeritat

Notícies relacionades

El 9 de febrer Horner es va enfrontar a un interrogatori de quasi vuit hores per un advocat independent i des de la companyia de begudes energètiques van suggerir que la resolució podria dilatar-se setmanes. Ara, tant la FIA com Ford, soci de Red Bull a partir del 2026 agafant el relleu d’Honda, demanen màxima celeritat en les conclusions, ja que creuen que l’assumpte embruta la imatge de l’esport i l’equip.

La FIA es va pronunciar diumenge per primer cop sobre el cas i va emetre un breu comunicat: "Hem pres nota que Red Bull ha iniciat una investigació independent sobre les acusacions internes a Red Bull Racing. Esperem que l’assumpte s’aclareixi al més aviat possible, després d’un procés just i exhaustiu, i no farem més comentaris en aquest moment".

Temes:

Honda Arran