El Barça es rescabala amb dificultats contra l’Atlètic de Madrid

Després de l’empat de dimecres passat contra el Llevant, l’equip blaugrana es recompon al Johan Cruyff gràcies a les dianes de Salma Paralluelo i Vicky López.

El Barça es rescabala amb dificultats contra l’Atlètic de Madrid

Laia Bonals

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Recompondre’s no sempre és fàcil. Hi ha desenes de refranys i frases optimistes que et recorden que de tot surt. D’acord, que sí, sempre hi ha una nova oportunitat, però no sempre un està preparat per aprofitar-la. De vegades la deixes passar, o ho intentes sense prou forces per esprémer-la. Hi ha moments que no tens una altra opció que quedar-te allà parat, sense poder fer res més, i agafes la conjuntura amb la punta dels dits. I tampoc passa res.

Així es va sentir el Barça davant l’Atlètic de Madrid (2-0). El partit arribava a la gespa del Johan Cruyff en un moment delicat, que no dramàtic. Sens dubte, un duel d’històrics. Dos conjunts que estan o han estat a dalt de tot en la competició nacional. Mentre el Barça segueix líder incontestable, l’Atlètic intenta ressuscitar i tornar a posicionar-se com el rival a batre. El duel al Johan era sens dubte això, una oportunitat per a tots dos. Però, com dèiem, no sempre aquestes s’aprofiten.

El Barça va sortir tou. Malgrat tenir el control de la pilota, això no es va convertir en perill de veritat per a Lola Gallardo. Les culers van assetjar la porteria de la portera, però més enllà d’un parell d’accions, no van revertir cap dificultat. Per la seva banda, les blanc-i-vermelles van abdicar de la pilota sense perdre la intensitat que les caracteritza. Van posar la cama sense por, de vegades amb una duresa excessiva, i van deixar a un Barça ranc poques opcions per construir.

El primer temps va ser dels que passen sense més ni més. Dels que no tenen highlights ni accions destacades, que passen sense pena ni glòria. Fins que un esclat va fer brillar tot el Johan Cruyff. Salma Paralluelo va tornar a agafar la pilota, com tantes altres vegades, dins de l’àrea. La va amagar i, amb un llançament despietat, va superar Lola Gallardo. Les blaugrana ho van celebrar sobre el xiulet que assenyalava el camí dels vestidors.

Suficient per guanyar

El Barça va ser l’últim en tornar a la gespa. Mentre les matalasseres van estar esperant gairebé cinc minuts que poguessin reprendre el partit, les culers van aprofitar per reorganitzar-se. Era necessari un punt més de velocitat, d’intensitat, per sobreposar-se a la pressió individual i asfixiant de les visitants. Els minuts van anar passant i es van anar trobant més còmodes després del pas enrere col·lectiu del conjunt madrileny. No obstant, trobar buits entre línies semblava impossible per a un Barça que no aconseguia combinar amb comoditat.

Notícies relacionades

Giráldez va decidir moure l’onze i, amb l’entrada de Vicky López, l’equip va trobar el segon. La futbolista, que ha rebut aquesta setmana la seva primera convocatòria amb la selecció espanyola, estava al lloc just en el moment correcte. A Vicky li va caure del cel un rebot de Lola Gallardo, que no va aconseguir rebutjar la pilota més que un parell de metres per davant de la línia de gol, i, amb una lleugera empenta a l’esfèric, va batre la portera.

El Barça no és que sortís reforçat més enllà del resultat. El cansament, tant físic com mental, ha fet efecte en un conjunt que no té descans. Ara, amb l’aturada de seleccions, poc podran descansar. El calendari, un altre enemic a combatre.