INICIATIVA SOLIDÀRIA

Lewandowski, optimista: "Al final guanyarem alguna cosa"

El davanter polonès va apadrinar la 18a edició de ‘Relats Solidaris de l’Esport’, que va recaptar 80.990 euros per al tractament de l’autisme

Lewandowski, optimista: "Al final guanyarem alguna cosa"

JOAN DOMÈNECH

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Va aparèixer somrient, relaxat, tranquil. Robert Lewandowski tenia la sensació del deure complert quan arribava ahir a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, i això que no havia marcat cap gol. Tot i que, potser, hagi sigut un dels més importants des que va arribar a Barcelona fa gairebé dos anys. Va apadrinar, i amb èxit, la 18a edició de Relats Solidaris de l’Esport, una iniciativa d’un grup de periodistes barcelonins, disposat a ser optimista en un club que viu instal·lat en el pessimisme. "Al final guanyarem alguna cosa", va predir el futbolista, convençut que l’equip millorarà en joc i resultats.

El davanter polonès va encapçalar amb entusiasme el projecte de la Lovaas Foundation, una organització sense ànim de lucre que ofereix tractaments intensius i conductuals a famílies i nens dins del TEA (Trastorn de l’Espectre de l’Autisme). Lewandowski va entregar satisfet el xec de 80.990 euros, la segona recaptació més alta de Relats Solidaris, a Víctor Rodríguez, director de la fundació, de manera que es va superar ja el milió d’euros en aquests gairebé 20 anys de vida.

Notícies relacionades

Quan li van preguntar sobre el futur de Xavi i el seu possible successor Hansi Flick, no va voler mullar-se, compromès entre el seu actual entrenador i el que va tenir al Bayern. "El conec, és bona persona. ¿Qui és l’entrenador del Barça ara? Xavi, ja està", comentava Lewandowski, assumit com té que el club es troba ara "en un moment díficil". I no vol pensar-hi més enllà. Ni en el que passarà a final de temporada. Ni en la pròxima. "Estic concentrat al cent per cent que passi aquesta. Em sento bé a Barcelona i a l’equip, també", va comentar. Sí que va ser, en canvi, molt més contundent quan se li va demanar que s’adrecés als aficionats del Barça. "El meu missatge als culers és de tranquil·litat".

Considera que el gran canvi respecte a l’any passat rau en l’extrema joventut de la plantilla. "És difícil explicar el perquè, però tenim molts jugadors joves. I no és fàcil per a l’entrenador ni per al club. Necessitem temps. L’any passat teníem l’experiència de Busi, Jordi Alba i de Gerard Piqué fins a meitat de temporada".

Temes:

Barcelona Damm