MUNDIAL DE Waterpolo

Espanya cau davant una Itàlia molt sòlida i queda fora de la final

Els italians van prendre la revenja de l’últim Europeu i van frenar amb la seva defensa la capacitat ofensiva dels principals artillers de David Martín

EL PERIÓDICO

2

Si dimecres la selecció femenina d’Espanya es va quedar sense final al Mundial de Doha (Qatar) contra els Estats Units, ahir li va passar a l’equip masculí. La poderosa Itàlia va apartar l’equip dirigit per David Martín en la primera semifinal del camí cap a l’or (8-6). L’única opció per medalla es redueix a la lluita pel bronze, demà contra França, que va caure per penals (17-16) davant Croàcia en l’altra semifinal.

El mes passat, Espanya va fer caure Itàlia a les semifinals d’un Europeu que va acabar guanyant. Els italians es van cobrar ahir la revenja. Els jugadors de David Martín van estar 10.37 minuts sense anotar entre el segon i el tercer quart, però van aconseguir remuntar el partit en la recta final amb un gol d’Álex Bustos. Tot i que venien d’un 2-6. Però van fallar en les possessions decisives i Fondelli, de penal, va decidir un partit en què els espanyols no es van sentir còmodes. Els seus davanters, els homes amb gol, no van tenirgaire encert o bé van ser frenats per la sòlida defensa italiana.

Només cal veure les estadístiques de tir dels bombarders espanyols. Álvaro Granados va anotar un de cinc llançaments; Alberto Munarriz, dos de deu; Felipe Perrone, un sorprenent zero de sis. Munarriz i Marc Larumbe van ser els màxims golejadors d’Espanya.

Sort va tenir Espanya d’Unai Aguirre, protagonista de 14 parades, que va permetre que l’equip de Martín es mantingués en el partit. El mateix que el porter italià, Marco del Lungo, que va sumar també 14 parades.

Amb vuit minuts per davant, Itàlia doblava Espanya al marcador. La remuntada semblava impossible, però els espanyols no es van rendir. Granados va marcar el seu únic gol en una contra per al 4-6 a 5.53 minuts del final i el partit va pujar el seu to físic. Va augmentar la tensió a la piscina amb contínues faltes, contrafaltes i exclusions.

Reacció estèril

Després d’un temps mort de David Martín, Espanya va marcar el 5-6 per mitjà d’Alberto Munarriz, un altre dels destacats avui juntament amb Marc Larumbe. Quedaven 4.30 minuts. Di Fulvio va anotar el 5-7 i Álex Bustos va reblar sota pals el 6-7 a 1.28 per al final. Faltava poc per a la jugada determinant del partit, un penal transformat per Fondelli a un minut del final (6-8). Tot va acabar amb una nova parada de Francesco del Lungo a Munarriz.

Espanya: Aguirre; Munarriz (2), Granados (1), Sanahuja, De Toro, Larumbe (2), Famera, Cabanas, Tahull, Felipe Perrone, Mallarach i Bustos (1).

Itàlia: Del Lungo; Digues Fulvio (2), Damonte, Marziali, Fondelli (2p), Echenique, Presciutti, Bruni (1), Di Somma, Velotto (1), Iochi i Condemi (2).