Cisma entre el Barça i Alexia

Montse Tomé valora el paper de la jugadora com a líder del vestidor tot i que no jugui

L’entitat blaugrana s’oposa que la seva capitana vagi convocada amb la selecció, ja que encara no ha rebut l’alta per la seva lesió del genoll

La decisió de la futbolista d’anar-hi pot acabar afectant la renovació que té sobre la taula

Cisma entre el Barça i Alexia

LAIA BONALS

4
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La convocatòria d’Alexia Putellas amb Espanya pot ser la gota que fa vessar el got. La capitana del Barça i de la selecció va ser convocada ahir per Montse Tomé per a la ronda final de la Nations League malgrat la negativa del club, que havia demanat expressament que la seva capitana no figurés en la llista i es respectés el seu procés de recuperació. Al club blaugrana, segons va poder saber EL PERIÓDICO, se senten molt molestos i indignats per la decisió que, expliquen les mateixes fonts, hauria sigut promoguda per la mateixa Putellas malgrat l’oposició de l’entitat. La situació, ja complexa per la renovació pendent de la jugadora, es tensa encara més després d’aquest fet, que podria condicionar l’acord que hi ha a sobre de la taula perquè la de Mollet continuï vestint de blaugrana.

El Barça se sent "profundament decebut" pel moviment de la futbolista. Des del club es van posar en contacte amb la federació espanyola ja fa unes setmanes facilitant informes que justificaven l’absència de Alexia, ja que encara continua en ple procés de recuperació de la seva lesió al genoll. El Barça va considerar llavors que la situació de la futbolista havia quedat clara i que això assegurava que no tornaria a la selecció per a aquesta convocatòria.

Així i tot, quan ahir es va fer pública la llista, van saltar les alarmes. Alexia Putellas tornava a aparèixer entre les seleccionades. Segons expliquen fonts de l’entitat a EL PERIÓDICO, la tornada de Alexia a la selecció s’hauria gestat de manera particular, fet que des del club veuen com un motiu que podria condicionar la renovació que la capitana blaugrana té sobre la taula.

El bitllet als Jocs Olímpics

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, el paper d’Alexia al vestidor ha sigut clau perquè Tomé prengués la iniciativa de tornar a trucar-li malgrat no tenir l’alta del metge. La seleccionadora nacional considera la capitana com una peça capital del seu vestidor, amb un ascendent clar sobre la resta de futbolistes, que interpreta clau per als dos partits que els poden donar un títol i el bitllet als Jocs Olímpics. Segons informen fonts pròximes a la futbolista, Alexia es va assabentar per la convocatòria pública que tornava a la selecció, però ja dimecres va comunicar al club que hi havia la possibilitat d’anar convocada. Fet que neguen a l’entitat a l’afirmar que només va parlar amb el metge de l’equip.

"No es correrà cap risc", asseveren a l’entorn de la jugadora. Alexia anirà a Madrid per concentrar-se de cara als partits de la fase final de la Nations League i, després que tinguin lloc les proves mèdiques habituals, s’ajustarà el seu treball a la càrrega necessària perquè continuï a la concentració la seva recuperació. Des de fa un parell de mesos la comunicació entre la jugadora i la selecció ha sigut fluïda, ja que l’ens federatiu ha volgut saber en tot moment l’evolució del genoll d’Alexia després de l’operació a què es va sotmetre el 27 de desembre, en què es va sotmetre a una artroscòpia.

En l’àmbit esportiu, aquesta convocatòria permetrà continuar amb la readaptació d’Alexia. La seva recuperació està en un punt de més volum de treball físic de manera individualitzada, ja que aquesta setmana ha començat a fer treball amb l’equip. Ara la idea era reduir el treball individual per acabar d’incorporar-se al 100% al grup. Al Barça, Alexia encara no ha fet un entrenament complet amb la resta de la plantilla, ja que s’està incorporant a la disciplina de l’equip de manera gradual.

Èxode per les seleccions

Notícies relacionades

En el punt en què es troba, continuar al club no l’hagués ajudat. Durant les pròximes setmanes, la majoria de futbolistes de l’equip culer marxa amb les seves seleccions, per tant la planificació de treball es redueix. La programació és de set sessions en dues setmanes i amb poques companyes. Per això, expliquen des de l’entorn de la capitana que, si va a la convocatòria, podrà seguir el procés estipulat.

"Sabem que Alexia és una jugadora important, és la nostra capitana, sempre ho ha sigut. Des del punt de vista esportiu sabem el procés que ha tingut amb el seu genoll i sabem que està en readaptació. La intenció és que tot continuï avançant amb molt de compte. Tenim la confiança que pugui ser-hi, però hem de veure el seu procés amb molt de compte", va relatar Tomé minuts després de donar la llista. "Estem atentes a tot el que està fent Alexia des que la van tornar a intervenir. Les sensacions són bones. Estem en comunicació diària. Jo des del meu punt de vista continuo pensant que és una jugadora important per ser aquí, amb l’equip," va concloure.