Bàsquet

La festa de la Copa arriba a Màlaga

El palau dels esports José María Martín Carpena acull des d’avui i fins diumenge la disputa del primer títol del 2024, en què se citen els vuit equips més ben classificats de la primera volta

La festa de la Copa arriba a Màlaga

EMILIO FERNÁNDEZ

3
Es llegeix en minuts
EMILIO FERNÁNDEZ

La Copa del Rei de bàsquet, el torneig més ben parit de l’esport mundial, aquest que cita els vuit millors equips de l’ACB en una seu única per jugar-se en quatre dies el primer gran trofeu de la temporada, arrenca avui al palau Martín Carpena, que s’omplirà fins a la bandera per viure la màgia del torneig del ko de Màlaga 2024.

La Copa és una barreja d’emoció, frenesí, intensitat, agonia, vertigen... Són set partits sense xarxa, en els quals el que perd "paga" amb l’eliminació la seva ensopegada, en què no hi ha demà perquè només importa el dia present. Un torneig, en definitiva, en què només sobreviu el que és capaç d’ajuntar tres partits superbs contra tres rivals grandiosos.

Reial Madrid, Unicaja, Barça, Gran Canària, València Basket, Lenovo Tenerife, UCAM Múrcia i Baxi Manresa arriben a la capital de la Costa del Sol amb l’objectiu d’aixecar diumenge al cel de Màlaga el trofeu coper.

El Reial Madrid, favorit

El Reial Madrid és el favorit. No ho dic jo, ho diuen les apostes i els "entesos". El conjunt de Chus Mateo arriba a la cita com a líder de la Lliga i de l’Eurolliga. En els 17 primers partits de campionat tan sols va ensopegar contra Unicaja i tot i que aquestes últimes setmanes se l’ha vist més terrenal, el cert és que ha recuperat els seus lesionats i és el rival a batre.

Per acabar en primera posició la primera volta de lliga, el Reial Madrid té el privilegi de jugar el seu encreuament de quarts de final avui, per comptar així amb un dia de descans addicional en cas d’accedir a semifinals.

L’UCAM Múrcia serà el seu rival. El conjunt de Sito Alonso està sent una de les grans sorpreses de la Lliga. Té una plantilla profunda, tot i que les baixes de Lude Hakanson i de Simon Birgander són un problema. No tenen res a perdre i això els fa doblement perillosos. El duel Reial Madrid-UCAM obrirà la Copa.

Tres hores més tard (21 hores) arrencarà la segona eliminatòria de quarts, que enfrontarà Gran Canària i València Basket. Quart contra cinquè en la primera volta. Dos rivals molt semblants que fan pensar en un partit a matadegolla per decidir qui dels dos estarà dissabte a la semifinal. Aquí no està clar qui és el favorit. Els taronja sense Brandon Davies perden un dels seus puntals.

El derbi català

Demà arribarà el torn per a Barça i Baxi Manresa, que protagonitzen el derbi català de quarts. L’equip blaugrana és molt favorit per talent, experiència, pressupost, recursos.... El nou projecte, amb Roger Grimau al capdavant, i amb noves incorporacions com les de Willy Hernangómez o Jabari Parker, està fabricat per lluitar per tots els títols i el de Màlaga és el primer important de la temporada, després del fiasco de la Supercopa del setembre. !Compte! amb el Baxi Manresa. Els de Pedro Martínez juguen un bàsquet divertit que ja ha donat problemes aquesta temporada als culers. Tot el que no sigui un triomf del Barça seria una gran sorpresa, però...

Notícies relacionades

L’últim torn dels quarts de final serà el de l’èxtasi en el Carpena. Serà el moment dels amfitrions i vigents campions, un Unicaja que aposta fort per la Copa. Ibon Navarro i els seus jugadors són segons a la taula i han demostrat que poden guanyar qualsevol. No posaran les coses fàcils, els del Lenovo Tenerife, que disfruten de l’eterna joventut de Marcelinho Huertas i de la seva societat amb Gio Shermadini, unint les últimes setmanes a la plantilla el màgic canell de Kyle Guy.

Quatre partits en dos dies que seran l’avantsala de les semifinals de dissabte (18 i 21 hores) i de la final de diumenge (18.30 h). Preparats, llestos... ¡Ja.