MOTOCICLISME

Els germans Márquez ja somriuen entre els millors

Després dels entrenaments de Sepang davant la nova temporada, a Ducati les sensacions no poden ser millors. Per això la bona cara dels pilots catalans.

Els germans Márquez ja somriuen entre els millors

EMILIO PÉREZ DE ROZAS

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Millor, molt millor, moltíssim més reconfortant que aquest excel·lent crono (1.57.270 minuts) l’últim dia de test en el traçat de Sepang (Kuala Lumpur, Malàisia), on es va estrenar el Mundial de MotoGP dimarts, dimecres i ahir, és l’ampli somriure de satisfacció que va expressar, al llarg de tot el matí, el català Marc Márquez (Ducati), que ja va anunciar que quan el veiéssim somriure significaria que la cosa va bé.

El vuit vegades campió del món va sortir amb la il·lusió d’un principiant, malgrat haver passat dos dies durs de test, i va aconseguir, de seguida, ficar-se entre els millors de la virtual graella de la primera setmana de feina de MotoGP. Després de treballar amb la idea d’adaptar-se a la seva nova Ducati Desmosedici, una moto molt diferent de la seva estimada i premiada Honda RC213V, MM93 va aconseguir baixar de l’1.58 i amb el seu 1.57.270, es va col·locar en sisena posició, i va aconseguir un time attack que el deixa esperançat amb vista a l’últim test, en el traçat de Losail (Doha, Qatar), poc abans del primer gran premi de la temporada, el segon cap de setmana del març que ve.

El somriure amb què Marc apareix en la imatge d’aquesta informació, captada en un descans dels entrenaments d’ahir, compartint sensacions i, sens dubte, informació amb el seu germà petit, és, sens dubte, el reflex que el dur treball comença a donar els seus fruits. "Tot i que encara ens queda molt per aconseguir", afirma.

"Faci-m cas, Ducati confia i mimarà el Marc, no ho dubti", em va comentar David Tardozzi, bon pilot en els seus temps de motos grosses, grosses de veritat, i un dels màxims responsables de l’equip Ducati Corse i, per descomptat, l’home de Borgo Panigale que sempre va somiar tenir el més gran dels Márquez a les seves files. "Contra el que s’ha comentat, estem encantats de tenir el Marc amb nosaltres i només demano un favor: no correm amb ell, donem-li el seu temps, el seu espai, per aconseguir els comandaments de la moto i la situació. Per ell tot és nou, esperem les primeres carreres i ja veuran, ja, no siguem impacients amb ell, sap molt bé el que fa".

El valor de l’experiència

No només va brillar el Marc, també ho va fer Àlex Márquez, que es va ficar entre els millors (1.56.938), demostrant que aquesta pot ser la temporada definitiva en l’elit. "Estic molt satisfet de com ha anat tot –va dir el petit dels Márquez–, però ja començo a tenir experiència, dels tests molts surten contents i, després, al GP, desapareixen. Com va reconèixer el principiant Pedro Acosta (GasGas), la gran sorpresa de la setmana a l’acabar vuitè (1.57.365). "Aquí et passes el dia envoltat de campions del món i gent que fa molts anys que lluita per la victòria". Al costat del rookie, també va brillar (i els tres dies, sí), el veterà Aleix Espargaró (cinquè, amb 1.57.091), a qui li encanta la nova Aprilia, que agrada menys a Maverick Viñales. "És molt més física, però m’agrada molt", va confessar Aleix.

Notícies relacionades

I qui va tornar a estar al seu lloc, és a dir, al davant, veloç, segur de si mateix, va ser el subcampió Jorge Martín (Ducati), segon, que ja està llest. I ho reconeix obertament: "Hem fet un pas més amb la moto i jo, la veritat, em sento igual de fort, de ràpid i de feliç, així que sortirem a conquerir el que se’ns va perdre, per poc, l’any passat".

És la frase que volen pronunciar tots, lluitar, intentar-ho, l’es pot de l’esport d’elit. Però el cert és que, com sempre, en silenci, sense grans festes, sense una sola ganyota de felicitat i, molt menys, fanfarroneria, el bicampió de MotoGP, Pecco Bagnaia, amagat o discret al llarg de tot el test, va donar ahir la seva urpada i va establir un nou rècord de Sepang, amb un impressionant i molt matinal 1.56.682, que deixa ja molt vell el seu 1.57.491 del 2023. El millor anunci que el bicampió segueix allà, esperant el repte que tots li plantejaran a Doha.