El Barça anuncia el fitxatge de Ricky Rubio fins al juny

El Barça anuncia el fitxatge de Ricky Rubio fins al juny

jordi grífol

1
Es llegeix en minuts
Jordi Grífol

Ricky Rubio va tornar a entrenar fa uns dies. En poques setmanes, tornarà a competir. El base del Masnou s’estava provant, sense compromís. Somreia, relaxat, mentre botava la pilota i tornava a exercitar el canell en el seu primer entrenament amb el Barça. "Físicament està fi", va comentar un mesurat Roger Grimau, ja que Rubio ha estat allunyat de la competició des de l’estiu de l’any passat per uns problemes de salut mental que el van fer abandonar l’NBA després de 12 anys.

Ahir, el FC Barcelona va fer oficial la incorporació de Ricky Rubio a la plantilla blaugrana de cara al tram decisiu de la temporada, tot i que el seu debut no es preveu immediat. El club català va anunciar la seva incorporació i inscripció tant a l’Eurolliga com a la Lliga Endesa.

Tancament del mercat

Notícies relacionades

Amb una setmana d’entrenaments amb el grup n’ha tingut prou Rubio, de 33 anys, per veure’s preparat i fer el següent pas: tornar a la competició. El mercat de fitxatges de l’Eurolliga tanca avui a les sis de la tarda, amb la qual cosa la incorporació del jugador, si el seu desig era competir a Europa, havia de ser aquesta setmana. I així ha sigut. Després de passar la revisió mèdica, la vinculació va quedar segellada. L’acord, segons el comunicat del club, és "fins a final de temporada" i "està supeditat a l’evolució del jugador, que es troba en el tram final de la seva recuperació".

"No podem evitar l’expectació, però l’important és viure-ho amb normalitat", declarava Grimau. Des d’abans que Rubio es vestís amb els colors blaugrana per al primer entrenament amb el grup, estava clar que el desig de tots era que, si se sentia llest, tornés a jugar amb el Barça. Tretze anys després, tornarà a fer-ho. Rubio va debutar amb el Joventut a l’ACB amb 14 anys i en suma gairebé 20 a l’elit. Va jugar al Barça entre el 2009 i el 2011, i va aconseguir una Lliga ACB, dues Copes del Rei i l’Eurolliga, la segona de la secció blaugrana, el 2010.