atletisme

El campió de cros de Catalunya fuig abans de l’antidopatge

Abderrahim Ougra, resident a Girona, es va esfumar al finalitzar el Gran Premi de Càceres, en què va ser el quart classificat. Va estar il·localitzable fins ahir

El campió de cros de Catalunya fuig abans de l’antidopatge

tatiana pérez

2
Es llegeix en minuts
tatiana pérez

Nou capítol del llibre negre de l’atletisme quant a dopatge. Segons va confirmar Diari de Girona, del Grup Prensa Ibérica, el vigent campió de Catalunya de cros, Abderrahim Ougra, va fugir del control antidopatge a l’acabar el Gran Premi de Càceres de camps a través, disputat diumenge al circuit Era de las Matas de Malpartida de Plasencia. Ougra, del club valencià Fent Camí Mislata, resident a Girona i format al GEiEG, va quedar quart en la categoria masculina al davant d’atletes de la talla d’Abdessamad Oukhelfen, Jesús Gómez o Yago Rojo. Es tractava d’una de les proves més prestigioses del calendari atlètic de cros.

Al finalitzar la prova, diversos esportistes van ser cridats al control antidopatge organitzat en la competició i Ougra es va esfumar en aquell moment davant la sorpresa de tothom. "Quan l’escorta ja tenia la seva roba, Ougra va fugir del control i ha estat il·localitzable des d’aleshores", va assegurar Relevo.

L’atleta va deixar la seva roba i pertinences a Malpartida de Plasencia i no va seguir el pla de viatge previst per tornar a casa amb el trajecte amb cotxe de Càceres a Madrid, on havia d’agafar la connexió fins a Girona. Ougra havia de realitzar el desplaçament amb un grup d’atletes i ningú va saber absolutament res d’ell, ja que tampoc va agafar l’avió a Madrid. Després de fugir del control de dopatge, no va parlar amb ningú.

Acomiadat de la seva agència

Segons informa Diari de Girona, l’atleta va tenir el telèfon mòbil desconnectat, però ahir hauria tornat a la ciutat per anar a treballar a la seva empresa. Ougra, amb fitxa de la Federació Espanyola d’Atletisme, s’exposa ara a una sanció de quatre anys per fugir del control de dopatge, la mateixa que si hagués donat positiu.

Notícies relacionades

I no només això. L’agència de l’atleta gironí, Personal Best Management, que el representava des del 2021, va comunicar que ha decidit trencar la relació professional amb l’esportista arran de la gravetat de la situació. Aquest últim escàndol coincideix amb un context convuls en l’atletisme espanyol, dies després de conèixer-se per part de l’Agència Estatal Antidopatge la sanció provisional a dos atletes espanyols per infraccions en el procés dels controls.

Ougra, de 24 anys i nascut a Dir El Ksiba (Marroc), va arribar a la Península amb 16 anys amagat en un camió després de marxar de casa i anar a parar a Melilla. Després de passar per diversos centres de menors, va anar al Mas Garriga de Juià. Allà va ser on va començar el seu idil·li amb l’atletisme i va conèixer l’entrenador Josep Maria Badosa, que li va obrir les portes del GEiEG. La seva especialitat són els 3.000 metres obstacles, en què va aconseguir un bronze el 2023 en el Campionat d’Espanya absolut.