Sainz salva el liderat del Dakar després de patir tres punxades

El pilot madrileny redueix la finestra respecte al seu gran rival, Sébastien Loeb, de 25 a només 13 minuts després d’una jornada d’infart.

Sainz salva el liderat del Dakar després de patir tres punxades

laura lópez albiac

1
Es llegeix en minuts
laura lópez albiac

Carlos Sainz està vivint un final de Dakar del més estressant, i si fa un parell de dies disfrutava de gairebé 25 minuts d’avantatge respecte al seu directe rival, Sébastien Loeb, ara la diferència és ja de només 13 minuts. Queden dos dies per al final a Yanbu i el madrileny no pot respirar tranquil.

Ahir, al baixar del seu Audi RS Q e-tron, Sainz va deixar clar que havia patit molt per poder conservar el seu liderat després d’haver patit tres punxades que el van deixar al caire del KO al quilòmetre 248, fins que el seu company d’equip Mattias Ekstrom va acudir al rescat i li va cedir els seus pneumàtics nous perquè pogués completar l’etapa minimitzant danys amb Loeb, amb qui va acabar deixant-se poc més de set minuts a la meta.

Notícies relacionades

"Ha sigut una etapa de moltíssimes pedres, molt més del que esperàvem. Hem avançat Loeb i jo anava a poc a poc, sense prendre cap tipus de risc, i tot i així hem punxat tres vegades", va resumir Sainz, que agraïa la tasca d’equip a Audi: "Hem hagut d’esperar Ekstrom perquè ens donés les rodes en l’últim tram. Esperava perdre més temps perquè hi ha hagut un moment que anàvem cedint com 16 minuts amb Loeb, però després ell també ha punxat", va afegir alleujat el pilot espanyol.

Sainz es va desesperar amb aquesta situació: "És que no saps què fer… Anant a poc a poc, punxes i si vas ràpid, punxes igualment…", deia a la seva arribada al bivac. "Imagina’t anar sense rodes i patir una punxada més, hem estat aturats intentant reparar, però, impossible. Encara bo que ha vingut Mattias i al final de l’etapa, hem anat bé, atacant, malgrat que hi havia bastanta pols", va afegir Sainz, que avui ha de gestionar la seva renda de 13 minuts. "Sortint des d’enrere, millor", va valorar el madrileny de cara a la jornada d’avui.