La Roma, novena i a 22 punts del líder, fa fora Mourinho

La Roma, novena i a 22 punts del líder, fa fora Mourinho

albert guasch

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

La Roma va fer oficial ahir la destitució del seu entrenador, el portuguès José Mourinho, i va confirmar un soroll creixent els últims dies. "La Roma anuncia que José Mourinho i els seus col·laboradors tècnics deixaran el club amb efecte immediat", va comunicar l’entitat. Unes hores després va revelar que Daniele de Rossi, exjugador de la Roma, serà el seu substitut. El nou tècnic firma per sis mesos, fins al final de la temporada actual. De Rossi torna així a Roma quatre anys després d’acomiadar-se del futbol professional en el Boca Juniors.

Mourinho va arribar a Roma el maig del 2021 i deixa el club després de tres jornades seguides en la Serie A sense una victòria i una dolorosa eliminació copera davant la Lazio, rival ciutadà. En la lliga italiana es troba en la novena posició, a 22 punts del líder, l’Inter de Milà. El seu principal èxit al capdavant de l’equip va ser guanyar la Conference League el 2022, primer títol del club en 14 anys, i la presència en la final de l’Europa League la temporada passada, que se li va escapar en la tanda de penals davant el Sevilla.

El mal inici de temporada ha castigat l’exentrenador del Chelsea, Reial Madrid i Manchester United, que complirà 61anys aquest mes. Mourinho ha sigut molt popular entre la base d’aficionats de la Roma i un factor determinant en el fet que l’Estadi Olímpic registrés més de 40 plens absoluts. Tot i així, les peticions que reclamaven la seva destitució van agafar força, en particular després de la derrota davant la Lazio. El portuguès ha perdut quatre dels sis derbis des de la seva arribada a la capital italiana.

Limitat pel ‘fair play’

Algunes veus consideren que les expectatives dipositades en Mourinho i la Roma han sigut excessives, en particular si es tenen en compte les estretors amb què ha d’operar el club per no sobrepassar el límit del fair play imposat per la UEFA.

Notícies relacionades

L’estiu passat el club només va invertir 10 milions en fitxatges. No obstant, el primer estiu amb el lusità, se’n van gastar més de 100. I, tot i així, la seva massa salarial és la tercera més alta de la Serie A. En les seves files compten amb jugadors de relleu com Lukaku, Paredes, Tammy Abraham, Dybala i Renato Sanches.

Al final, el que li ha costat el lloc a Mourinho és la seva incapacitat de complir el gran desig dels dirigents de la Roma, que és classificar-se per a la Champions. En les seves dues temporades a la banqueta romana ha acabat en sisena posició, fora de la màxima competició europea, de la qual també pot quedar exclòs aquesta temporada.