motor

Falcón mor vuit dies després del seu greu accident al Dakar

El pilot de motos català, de 45 anys, va ser traslladat a Espanya en estat crític després de tenir una caiguda en la segona etapa de la prova. Els danys neurològics eren ja irreversibles

Sainz consolida el primer lloc en cotxes després de fallar Loeb, el seu perseguidor

Falcón mor vuit dies després  del seu greu accident al Dakar

laura lópez albiac

3
Es llegeix en minuts
Laura López Albiac

Carles Falcón va morir ahir després de vuit dies en estat crític per una caiguda amb moto en la segona etapa del Dakar. El seu equip, el Twin Trail, va comunicar ahir el fatal desenllaç. El pilot català, de 45 anys, va tenir una caiguda en el quilòmetre 448 de la segona especial i va haver de ser reanimat in situ i traslladat a l’hospital de Riad, on es va mantenir a l’uci en coma induït fins que va ser repatriat a Espanya fa tres dies, en estat crític.

Un edema cerebral va fer que els metges saudites ajornessin l’operació de la vèrtebra C2, que era urgent. També es van confirmar fractures a cinc costelles, la clavícula i el canell esquerre. Finalment no es va poder fer res per salvar-li la vida, tal com explicava el comunicat de l’equip, que va confirmar que "els danys neurològics causats per l’aturada cardiorespiratòria en el moment de l’accident eren irreversibles".

"El Carles era una persona somrient, sempre activa, que disfrutava amb passió de tot el que feia, en especial les motos. Ens ha deixat fent una cosa que era el seu somni, córrer el Dakar. Estava disfrutant, era feliç a sobre de la moto. Hem de recordar-lo pel seu somriure i per la felicitat que generava en tots", explicava la nota.

Gran repercussió

"Enginyer informàtic de formació, instructor de motos i guia de viatges amb moto per passió, són molts els que han après al seu costat. Ensenyava amb paciència, energia i felicitat, feia que tots disfrutessin de la moto. Això és el que ens ha deixat i mantindrem sempre amb nosaltres, tots els que hem sigut a prop d’ell, família, amics, companys i supporters. Des de la família i l’equip demanem sisplau que es mantingui la privacitat dels actes de comiat que es realitzin els pròxims dies. Gràcies per la comprensió", afegia el comunicat de l’equip.

Multitud d’institucions i esportistes van enviar el condol a família i amics del pilot mort, entre ells la Casa Reial, que estaven "consternats després de conèixer la pitjor notícia que podia arribar des del Dakar".

També es va sumar al condol el Consell Superior d’Esports, que va enviar el seu "més sentit condol als familiars i amics del pilot espanyol Carles Falcón", una cosa que també va fer Carlos Sainz (Audi), actual líder del Dakar, que va enviar "tota" la seva "força".

El mateix director del Dakar, David Castera, va assegurar que era un dia "per plorar un amic", a més d’incidir en la "tristesa" com a organitzador de la carrera. Laia Sanz, per la seva banda, es va mostrar "molt trista" per la mort de Falcón. "Una abraçada molt forta als seus familiars i amics. ¡Ho sento molt!", va escriure a les xarxes.

En un altre ordre de coses, Carlos Sainz i Audi ja veuen més a prop el seu objectiu al Dakar, tot i que en una carrera amb tants imprevistos, res està assegurat fins al final. De moment, el pilot madrileny conserva intactes les seves aspiracions d’aconseguir el seu quart trofeu Touareg i a falta de quatre etapes per a la conclusió, és líder amb un matalàs de gairebé 25 minuts sobre el seu perseguidor immediat, Sébastien Loeb (Hunter).

Notícies relacionades

El francès, que ahir va obrir pista en la vuitena especial, va dominar bona part de la jornada i pràcticament fins als últims quilòmetres, en què va cometre un error de navegació que va permetre a Sainz distanciar-se’n sis minuts més, per situar-se a 24.47 en la general.

Una altra sorpresa la va protagonitzar Nasser al-Attiyah, que va trencar el motor i després de perdre més de dues hores i mitja va demanar assistència per arribar al bivac. El pentacampió del Dakar ja es va quedar sense opcions a revalidar el títol durant la primera setmana de carrera.