"Negreira és el personatge que més mal ens ha fet"

Martínez Munuera, àrbitre principal del clàssic de la final, i Soto Grado, responsable del VAR, asseguren que no han fet res il·legal. Denuncien que reben insults de «corruptes».

"Negreira és el personatge que més mal ens ha fet"

DENÍS IGLESIAS

2
Es llegeix en minuts
DENÍS IGLESIAS

Els àrbitres rarament es prodiguen, però, des de fa anys, en esdeveniments com la Copa del Rei o la Supercopa d’Espanya es pot escoltar la seva veu i, sobretot, la seva opinió. Més important en un context en el qual el cas Negreira monopolitza les converses al voltant del seu ofici.

A l’àrbitre César Soto Grado, que estarà al capdavant del VAR en el clàssic de la final que enfrontarà el Barcelona i el Reial Madrid, li fan "bullir" la sang les etiquetes que reben des que s’investiguen els pagaments efectuats pel club blaugrana al que va ser vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA).

"Estem cansats. Imaginin si diem que en els mitjans de comunicació, perquè hi ha un corrupte, són tots corruptes. Això està passant amb el cas Negreira. És el personatge que més mal ha fet a l’arbitratge espanyol", va criticar amb una desbordant naturalitat i ràbia.

"A mi, sincerament, no em consta cap incidència en la meva trajectòria d’àrbitre. Vaig parlar amb ell tres vegades en la meva vida (11 anys de carrera a Primera) en converses de 30 segons. El 90% del Comitè el portava Díaz Vega i Sánchez Arminio", va assegurar Juan Martínez Munuera, àrbitre principal de la final.

Els àrbitres diuen sentir-se assetjats en la seva vida diària, "fins i tot quan anem al supermercat ens diuen que som uns corruptes". Tant Martínez Munuera com Soto Grado esperen "que el jutjat prengui decisions d’una vegada i que hagi de pagar qui ha de pagar. A la resta del CTA no poden prendre’ns com si fóssim corruptes". Per això l’àrbitre de camp de la final assegura que el col·lectiu viu "el moment més difícil, perquè s’està qüestionant constantment la nostra honestedat".

Guàrdia Civil

Miguel Martínez Munuera, el seu germà i assistent de LaLiga, va revelar a la Guàrdia Civil que el seu germà va pagar suposats serveis de coaching a Javier Enríquez Romero, fill de José María Enríquez Negreira. En la compareixença prèvia a la final de la Supercopa d’Espanya, l’àrbitre assignat va dir desconèixer aquestes informacions: "Quan hi ha un partit tan important, intento aïllar-me". Així mateix, va reconèixer que durant la declaració estava en el Mundial femení d’Austràlia i Nova Zelanda.

Notícies relacionades

"En el moment que surti la sentència, contestaré a totes les preguntes sobre Enríquez Negreira. Ho garanteixo. Però estic molt tranquil. Sé que no he fet res il·legal. Només tinc ganes que se solucioni això en l’àmbit professional. No vull que la gent em digui corrupte quan vagi al supermercat. T’increpen. Volem que això se solucioni ja", va insistir de manera contundent Martínez Munuera.

Sobre el pla pròpiament esportiu, per a Martínez Munuera el partit d’aquest diumenge s’afronta "amb una responsabilitat afegida". "Però no m’agafa per sorpresa". L’alacantí es va estrenar en els clàssics en el curs 2019-2020 a porta buida, quan el Reial Madrid va assaltar el Camp Nou (1-3). El segon va ser una contundent victòria del Barça al Bernabéu (0-4), i el tercer, la campanya passada, va acabar igualment amb 0-4, tot i que favorable al Reial Madrid, que va accedir així a la final de Copa.