Revelacions

Sergi Albert: "Era una de les cinc persones amb més poder"

Sergi Albert: "Era una de les cinc persones amb més poder"

JORDI RAMONEDA / CATRADIO

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sergi Albert, l’excol·legiat català que va exercir de comentarista a TV-3, va declarar davant la Unitat de la Policia Judicial que tenia "coneixement" del fet que una de les empreses d’Enríquez Negreira "venia objectes promocionals a la Reial Federació Espanyola, a la Federació Catalana i a la Federació Biscaïna". A més, Albert revelava també que l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) formava part "de les cinc persones que més poder tenien" en l’estament.

Notícies relacionades

En la seva declaració, Sergi Albert va revelar a les altres quatre persones, a més d’Enríquez Negreira, que dominaven l’arbitratge. Eren Vicente Acebedo, Victoriano Sánchez Arminio i els dos restants vicepresidents (Óscar Medín i Ángel Franco). Aquests cinc dirigents "exercien un control total sobre el nomenament d’informadors, puntuacions, ascensos i descensos arbitrals, propostes d’àrbitres internacionals i designacions directes d’esdeveniments organitzats per l’RFEF, tal com la Copa".

En aquest sentit, Eduardo Iturralde González, l’excol·legiat basc i actual comentarista de la cadena SER, va declarar que el CTA "era molt presidencialista perquè el dirigien Sánchez Arminio i el director tècnic Díaz Vega" i que els àrbitres "no tenien constància de la influència de Negreira i aquests informes no tenien valor".