RAL·LI DAKAR

Carlos Sainz remata la seva millor setmana i Al-Attiyah cau en la ‘trampa’

Carlos Sainz remata la seva millor setmana i Al-Attiyah cau en la ‘trampa’

Efe

1
Es llegeix en minuts
LAURA LÓPEZ ALBIAC

Carlos Sainz va rematar ahir l’etapa marató de 48 hores amb un segon lloc, després de Sébastien Loeb, que el reforça com a líder del Dakar. El madrileny va completar una sòlida primera setmana de carrera a bord de l’Audi RS Q e-tron, mentre que al pentacampió Nasser al-Attiyah se li van entravessar tant les dunes de l’Empty Quarter, com les seves prepotents paraules la vigília de l’inici de la carrera, quan va pronosticar que "en qüestió de tres dies, els Audi se n’aniran a casa".

Mentre Sainz i el seu company Mattias Ekström copen les dues primeres places de la classificació general abans de la jornada de descans d’avui a Riad, Al-Attiyah està descartat de la lluita pel Touareg, després de deixar-se més de tres hores al desert aquests dos últims dies.

El qatarià, que ha canviat el seu fiable Toyota pel Hunter de Prodrive amb el qual Loeb continua encoratjant-se i ja suma dues victòries d’etapa, va caure en la trampa que li va tendir Sainz de cara a la crono marató i després de guanyar la cinquena etapa, mentre el madrileny cedia temps a propòsit, va haver d’obrir pista a les dunes, creient que cap estratègia podria amb ell en el seu jardí particular. Va perdre 25 minuts amb Sainz en la primera part del recorregut i ahir la cosa va anar encara pitjor per a Nasser, que es va quedar aturat en el km 530 per un problema mecànic i va perdre dues hores i 45 minuts en l’arribada a meta. Se li van esvair totes les esperances de conquistar un tercer Dakar consecutiu i el sisè de la seva carrera.

Notícies relacionades

Adeu de Barreda

La nota negativa en l’equador de la carrera són els abandonaments de Schareina, Santolino i, ahir, Joan Barreda, en motos. El castellonenc es va acomiadar per un altre problema mecànic, que el va obligar a parar en el km 529. La moto de Hero, amb què s’estrenava aquest any després d’una dècada a Honda, va deixar fora de combat Barreda, que ja va avisar que aquest podia ser el seu últim Dakar després de 14 edicions.