El Barça allarga la ratxa amb un altre èxit al Palau

Els blaugranes, liderats per Parker i Willy, van aconseguir contra l’Olympiacos el quart triomf consecutiu. El subcampió d’Europa va plantar cara fins al final.

El Barça allarga la ratxa amb un  altre èxit al Palau

FC Barcelona

2
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA

El nou any ha portat una mutació fantàstica en un Barça que va acabar el 2023 amb set derrotes en els seus 10 últims partits, res a veure amb un 2024 en el qual ja suma quatre triomfs consecutius. A les victòries de la primera setmana contra el Madrid (83-78), el Baskonia (89-85) i l’Obradoiro (92-90), l’equip de Roger Grimau va afegir ahir l’aconseguida contra l’Olympiacos (86-78), el subcampió d’Europa que també va sucumbir davant la màgia del Palau.

Molt ha canviat la vida en el Barça de bàsquet en tot just una setmana. Dels dubtes previs al clàssic a la felicitat proporcionada per un pòquer de triomfs que pot ampliar-se demà contra el Zalgiris, novament a casa.

Baixa de Laprovittola

S’enfrontaven el tercer amb el cinquè, el bloc de Bartzokas, extècnic del Barça, que sempre figura entre els favorits al títol final. El curs passat, sense anar més lluny, se li va escapar la glòria en l’últim sospir. El Barça ja va vèncer a Atenes i ahir va repetir èxit, amb una brillant actuació de Jabari Parker (21 punts), Willy Hernangómez (16), Kalinic i Satoransky, tots dos amb 13.

Notícies relacionades

La nit va començar amb la baixa d’última hora de Laprovittola. El Barça no ho va notar en un notable començament de partit amb els primers llums de Parker, que va firmar vuit punts consecutius abans del temps mort grec (16-7). La imprecisió es va apoderar dels locals en el segon quart i l’Olympiacos va anar millorant fins a col·locar-se per davant a un minut del descans (40-41). Grimau va reunir els seus homes a la banda i una última escomesa certificada amb un triple de Joel Parra va situar els blaugrana per davant al descans (44-41).

Recolzat novament en el talent de Parker, el Barça va tornar a escapar-se en un tercer acte ple d’encert. Kalinic i Willy es van afegir a l’americà per catapultar el conjunt català, que va encarar el desenllaç amb 12 punts d’avantatge (75-63). El conjunt grec no es va rendir i un parcial de 2-9 va obligar Grimau a parar el crono (77-72, m. 34). Alec Peters (22 punts) es va entossudir a remuntar el xoc, el Barça va perdre Vesely després d’una tècnica (m. 36) i el duel es va encaminar a un cara o creu final resolt amb cinc punts consecutius de Kalinic i Satoransky.