Al-Rajhi s’anima i Sainz resisteix

Al-Rajhi s’anima  i Sainz resisteix

laura lópez albiac

1
Es llegeix en minuts
laura lópez albiac

Sebastien Loeb va guanyar ahir la quarta etapa entre Al-Salamiya i Al-Hofuf, una especial de 299 quilòmetres, que pot ser el punt d’inflexió per al francès, subcampió els dos últims anys i un dels principals candidats al triomf en aquesta edició. La llegenda del WRC, amb un rècord de nou títols mundials, busca el seu primer Touareg, i després d’una complicada arrencada, va recuperar les millors sensacions al volant del Hunter. L’any passat també va començar amb dubtes i després va encadenar un rècord històric de sis triomfs d’etapa. El Dakar s’endinsa avui al desert més inhòspit del planeta, l’Empty Quarter, i els favorits, inclòs Carlos Sainz, segueixen amb les espases en alt.

Notícies relacionades

Els 299 quilòmetres de la quarta especial, entre Al-Salamiya i Al-Hofuf, que tancaven la semimarató, no van oferir grans sorpreses, tot i que sí que van servir per consolidar la candidatura de l’heroi local Yazeed Al-Rajhi (Toyota). El saudita va tenir a la butxaca la victòria d’etapa, però Loeb va aprofitar la seva posició retardada de sortida per desbancar-lo en un últim tram d’infart. Amb tot, Al-Rajhi va consolidar el seu liderat i va ampliar el seu avantatge al capdavant de la classificació general.

Carlos Sainz va començar el dia a només 29 segons del cap de files de Toyota, però bastant enfadat després de sortir indemne d’una altra difícil jornada. El madrileny va arribar a la meta en quarta posició, i va cedir gairebé cinc minuts (4.58) amb Loeb i més lluny del líder en la general (a 4.19). Manté a ratlla el pentacampió Nasser al-Attiyah, tercer, a qui supera encara per set minuts, però amb el seu nivell d’exigència, Sainz no ho va considerar un consol: "Ens hem trobat amb el Toyota de Dumas, que ens ha obstaculitzat".