RALLYS

Sainz perd el liderat del Dakar però es manté segon

Sainz perd el liderat del Dakar però es manté segon

Afp

1
Es llegeix en minuts
Laura López Albiac

Lucas Moraes va guanyar ahir la seva primera etapa al Dakar. El pilot brasiler, disposat a reivindicar-se després de la marxa de Nasser al-Attiyah de l’estructura de Toyota Gazoo Racing i que compta amb l’ex motard espanyol Armand Monleón com a expert, va ser el més ràpid en la tercera etapa, disputada sobre un terreny exigent, amb moltes pedres al tram final, sobre una distància de més de 700 km i 438 d’especial cronometrada. Una "festa" completa per al constructor japonès, ja que l’heroi local Yazeed al-Rajhi va acabar tercer al volant d’un altre Hilux T1+, a només un minut de Moraes, i va arrabassar el liderat de la general a Carlos Sainz, tot i que per només 29 segons, de manera que el madrileny conserva intactes les seves opcions en el ral·li.

Afortunadament per a Audi no s’ha complert la nefasta predicció que va aventurar el pentacampió Nasser al-Attiyah abans que comencés aquesta 46a edició: "Els dono tres etapes i tots a casa", va etzibar el qatarià. La realitat és que a hores d’ara Sainz va segon, seguit del seu company Ekström, i Peterhansel va sisè, precedit per Nasser, que està a més de 10 minuts del líder Al-Rajhi. El prototip alemany RS Q e-tron s’està mostrant competitiu i fiable, tot i que això no ha fet més que començar.

Mal menor per a l’espanyol

Notícies relacionades

Moraes es va anotar el triomf per només nou segons d’avantatge respecte a Ekström i Sainz va creuar la meta a 3.29 de Moraes, a 2.20 d’Al-Rajhi i a menys de dos minuts respecte a Al-Attiyah, així que, malgrat veure’s desplaçat del liderat, es podria dir que va ser un bon balanç per a l’espanyol, que aspira a conquerir el que seria el seu quart trofeu Touareg i el primer amb un prototip elèctric.

En motos, l’etapa la va guanyar Pablo Quintanilla, que va deixar Joan Barreda amb la mel als llavis després d’una superba actuació. Però, al final, ni l’un ni l’altre. La victòria se la va emportar l’actual campió, Kevin Benavides, ja que dos radars van captar l’excés de velocitat de Quintanilla i Barreda, que van ser penalitzats. Barreda, l’espanyol amb més triomfs d’etapa (29), ha recuperat la seva millor versió, però continua sense sort.