El Girona passa i Xavi alerta

El Girona passa i Xavi alerta

Efe

5
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Copa tranquil·la per als equips que dominen a la Lliga. Girona i Madrid van fer bé el seu treball, mentre Xavi, al qual li agradaria tenir un centrecampista en aquest mercat hivernal, tot i que assumeix que és difícil pel fair play, avisa els seus jugadors. Exigeix jugar "amb els cinc sentits" per no complicar-se avui la vida amb el Barbastre.

Blind i Yan Couto prolonguen la felicitat de Míchel (0-2).

Güler, que va debutar ahir contra el Madrid, en el ççduelççdolçç contra l’Arandina. | MARISCAL/EFE /

No perd el Girona fora de casa en tota la temporada. Ni a la Lliga ni tampoc en les tres rondes coperes, certificant que camina amb altivesa per la competició. Guix que va arrencar una cosa adormida a Elx, on Míchel va modificar l’estructura del seu equip deixant sol en el camp a quatre titulares:Eric Garcia, Miguel, Iván Martín i Yan Couto. Després d’un inici dubitatiu, el colíder de la Lliga va rebre una mala noticia:la lesió d’Eric Garcia. Va entrar Blind (m. 30) i als set minuts ja anotava després d’una excel·lent jugada dibuixada a la llibreta del tècnic de Vallecas.

Córner de Portu, prolonga amb el cap Solís i al segon pal apareix sol, absolutament sol l’expert defensa holandès. Així va marcar a l’Atlètic (era el 3-1);así va repetir davant l’Elx (era el 0-1). A partir d’allà, va dominar el Girona, que va liquidar el seu passi els vuitens de final quan més l’amenaçava l’Elx. Ho va fer a través d’un contraatac perfecte, en el qual va transitar de l’àrea de Juan Carlos, la meta suplent del Girona que va firmar un gran partit, a la llar il·licità. Portu conduïa, Yan Couto galopava. Yel Girona passa als vuitens amb una autoritat indiscutible.

Lamine, baixa per sanció; reapareix Iñigo Martínez.

"És un partit amb poc a guanyar i molt a perdre. Hem de sortir amb els cinc sentits perquè per al Barbastre és el partit de la seva vida". Xavi Hernández, el tècnic del Barça, no vol avui distraccions en l’estrena copera (21.00 h) perquè camina en joc un títol. Una estrena que es perd per sanció Lamine Yamal, que arrossega un càstig de la seva etapa com a juvenil. "Té una sanció de dos partits, no d’un", va revelar l’entrenador blaugrana, mentre anunciava la reaparició d’Iñigo Martínez en l’eix de la defensa.

"Tindrà minuts. Es troba molt bé. Ho hem trobat a faltar. El seu caràcter, el seu lideratge," va reconèixer el tècnic, indicant que el jugador basc, que amb prou feines porta sis mesos al vestidor blaugrana, "és un gran líder de l’equip". Afirma, a més, Xavi que l’arribada de Vitor Roque, que també jugarà a la Copa, és bona. Però no és suficient del tot. "Estem en una situació en la qual no podem incorporar ningú més pel fair play", va reconèixer l’entrenador, que va admetre que necessita un altre fitxatge. "Amb la lesió de Gavi seria molt bo un reforç en el centre del camp, seria molt bo, però ja veurem....", va afegir.

En aquest sentit, el tècnic ja ha traslladat una petició a la directiva de Joan Laporta. "Recomanaria al club que renovi Sergi Roberto. Ja ho saben. És un capità exemplar, és un jugador important que pot actuar en moltes posicions. És molt criticat i jutjat, però és una garantia. Tant de bo pugui renovar", va explicar l’entrenador, que va avançar també que Cancelo anirà a la Supercopa de Riad perquè es recupera bé de la seva distensió al genoll.

Brahim desembussa el Madrid en un minut (1-3).

Patia l’experimental equip d’Ancelotti davant l’Arandina, un equip que malviu en el grup primer de la Segona Federació. És el cuer i encara així al Madrid li va costar gairebé una hora trencar el mur defensiu del seu rival. Va haver de ser Brahim, que va firmar un minut espectacular. Provocant primer el penal (m. 54) que després va llançar amb extrema precisió Joselu i després dibuixant un contraatac amb fúria esquinçant a la defensa de l’Arandina abans de deixar anar un superb cop amb la dreta (m. 55) que va acabar amb qualsevol dubte i va assistir Rodrygo en el tercero(m. 90). Va patir, sobretot, en la primera part per la seva falta de lucidesa.

Es va estrenar, a més, el jove turc Arda Güler, que va deixar un extraordinari llançament de falta directa, escopit per la fusta d’Adrián Álvarez, la meta de l’Arandina. Va ser la millor ocasió d’aquesta primera meitat d’un Madrid que només tenia a un titular en l’alineació inicial. Va ser Camavinga. Yjusto quan l’Arandina es va treure amb relatiu perill a la porteria de Kepa, va arribar el minut Brahim. Un minut més que suficient per portar-lo al Madrid als vuitens.

Un gol de Luis Milla elimina l’Espanyol (0-1).

Notícies relacionades

El primer partit de 2024 tampoc va portar una alegria per als periquitos. Després d’encadenar quatre xocs sense guanyar a la Lliga en un mes de desembre nefast, l’Espanyol va iniciar l’any amb un altre revés, aquesta vegada a la Copa . No va ser dolenta la imatge del conjunt de Luis Miguel Ramis, que va ser superior al Getafe de Bordalás en molts moments del xoc, però el gol de Luis Milla (m. 87) va acabar fulminant als blanc-i-blaus, que ja poden centrar-se per complet en el seu únic objectiu: l’ascens a Primera.

Va competir bé el conjunt català davant 15.197 espectadors, una d’entrada més que respectable per tractar-se d’una tarda de Reyes. Van veure l’aparició d’Ian Forns, el lateral esquerrà del filial que es va estrenar al primer equip amb una de notable partit als seus 19 anys. I quan s’acostava la pròrroga, va arribar el gol del Getafe, que estarà demà en el sorteig de vuitens.