Suárez es retroba amb Messi, Busquets i Alba a l’Inter Miami

L’uruguaià, de 36 anys, inicia l’última etapa de la seva carrera amb els seus amics del Barça, amb qui va coincidir sis temporades. L’equip de Miami està dirigit per Tata Martino.

Suárez es retroba amb Messi, Busquets i Alba a l’Inter Miami
2
Es llegeix en minuts
j. d.

Luis Suárez es torna a reunir amb els seus amics del Barça, però a Miami, que és on estan ara Lionel Messi, Sergio Busquets i Jordi Alba. L’Inter Miami va anunciar ahir la incorporació del davanter uruguaià a les seves files per a la nova temporada de la MLS. Després d’una temporada en el futbol brasiler, on Suárez ha defensat els colors del Gremio de Porto Alegre aportant 26 gols i 17 assistències en els 53 partits que ha disputat, emprèn la que possiblement serà, ara sí, l’última etapa de la seva carrera.

La culminarà, amb 36 anys (en complirà 37 el pròxim 24 de gener), junt amb els seus antics companys del Barça, amb qui va coincidir entre 2014 i 2020. Messi també celebrarà 37 anys el 2024 (al juny), Alba en farà 35 al març i Busquets assolirà els 36 al juliol. Suárez no va coincidir, no obstant, amb el seu nou entrenador, Gerardo Tata Martino, ja que el tècnic va deixar el club poc abans de l’arribada de l’artiller després d’una campanya a la banqueta blaugrana (2013-14).

«Jugar amb amics»

L’Inter va comunicar la notícia amb uns nens simulant el retrobament amb les samarretes de tots ells. «Res més maco que jugar amb amics», és el lema amb què s’ha anunciat una incorporació que s’esperava. Després de la seva plorosa sortida del Barça el setembre del 2020, Suárez va jugar dues campanyes a l’Atlètic (2020-22) i mitja temporada al Nacional de Montevideo (2022) per acudir al Mundial de Qatar. A la tornada del torneig, on l’Uruguai va quedar eliminat en la lligueta inicial, el davanter va continuar en el futbol brasiler. Suárez havia renunciat a una oferta del Gremio per continuar al·legant els seus problemes al genoll dret. No el pot estirar per complet després de l’operació que va patir a Barcelona al menisc extern del genoll dret i té el cartílag desgastat.

Notícies relacionades

«El dia abans del partit prenc tres pastilles a la nit, una l’endemà al matí, i el dia del partit em punxo un diclofenac, i així és com aguanto. Si no prenc tots aquests medicaments no puc jugar i estar sempre així és complicat», va confessar Suárez en una entrevista al programa 100% Deporte, de Radio Sport 890 de l’Uruguai. «No podia mentir o robar al club. Per a mi era fàcil quedar-me sabent que puc jugar només un, dos o tres partits al mes», va afegir a principis de desembre. Abans d’acabar el mes, s’ha fet públic l’acord amb l’Inter Miami.

«Som feliços de donar-li la benvinguda al davanter de talla mundial Luis Suárez. Luis és un competidor ferotge l’impuls guanyador del qual representa el que volem dels nostres jugadors», va explicar Jorge Mas, un dels propietaris de l’Inter Miami FC, catalogant de «clau» el fitxatge del golejador, que era lliure, per abordar l’assalt d’algun títol. El club va estrenar el seu palmarès el semestre passat, després de l’arribada de Messi, conquistant la Leagues Cup al batre el Nashville a la final als penals. 

Temes:

Messi