El Barça tanca l’any amb golejada i renova per sorpresa Mapi León

El club adverteix que no apujarà «ni un euro» la proposta que té sobre la taula la capitana del Barça. La jugadora està «tranquil·la», amb ganes de continuar i centrada en la seva recuperació

El Barça tanca l’any amb golejada  i renova per sorpresa Mapi León

Laia bonals l. b.

5
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça s’ha plantat en la renovació d’Alexia. Des del club tenen clar que la proposta que té ara sobre la taula la futbolista i icona "és la millor que li poden oferir" i, per això, les xifres plasmades en aquesta proposta de renovació no es mouran ni un euro. Des de l’entorn de la jugadora estan tranquils, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. Reiteren que la intenció de la jugadora és quedar-se al Barça, assumint que serà per un contracte inferior al que podria firmar en altres clubs, ja que posa en valor el projecte esportiu. La prioritat d’Alexia, ara mateix, és recuperar-se amb garanties de les molèsties físiques que arrossega des de fa un mes.

Les demandes d’Alexia Putellas tenen a veure amb el projecte esportiu, no amb les quantitats econòmiques, ha pogut saber aquest diari. La capitana vol formar part d’un projecte guanyador i amb una aposta clara i a llarg termini. I ara, després de la marxa de Jonatan Giráldez i Markel Zubizarreta en els últims mesos, tota la plantilla "té la inquietud" de com es reformularà la secció, tal com reconeixen des de l’entitat.

Des del club expliquen que la capitana del Barça no té data límit per acceptar l’esmentada oferta, i l’entitat espera la seva decisió, que no espera rebre ben aviat. Malgrat que des del Barcelona donen per finalitzada la fase de negociació i confien que "tot acabi bé" i que Alexia estengui el seu contracte. A l’entitat són conscients que a escala econòmica "no poden ni volen" competir amb altres grans lligues com la Premier League o els contractes que s’estilen als Estats Units, malgrat que des del club han plantejat una "millora substancial" del salari de la capitana. El contracte vigent d’Alexia data d’abans que fos Pilota d’Or per primera vegada el 2021.

L’ultimàtum és clar per part del Barça: la pilota és a la teulada de la jugadora. A més del seu futur, Alexia també ha d’afrontar la lesió que porta arrossegant des del partit de fase de grups de la Champions contra el Benfica el 14 de novembre. Després d’obrir la llauna contra l’equip portuguès, la capitana va començar a queixar-se del genoll esquerre. Havia notat alguna cosa. Es va trencar el creuat d’aquest genoll l’any passat i la va mantenir apartada de l’equip massa mesos. El va maleir en incomptables ocasions. D’aquest genoll es dolia quan s’acostava a la banda a parlar amb els metges. Es tocava just la part posterior mentre relatava que havia notat una estrebada. Finalment, va acabar sent substituïda per precaució al descans i des de l’entitat es va comunicar que es tractava d’un simple cop.

Ara, no obstant, ha passat un mes i les molèsties de la futbolista no acaben de desaparèixer. Alexia continua de baixa i s’està sotmetent a un tractament conservador que durarà els pròxims 15 dies. Després d’aquest temps i passades les vacances, si el seu estat físic no millora, malgrat que des de l’entitat "són optimistes", no es descarta cap escenari com seria passar pel quiròfan. Des de l’entorn de la futbolista reiteren que no hi ha gravetat en les molèsties, però que les sensacions no són bones i no fa falta forçar. La prioritat d’Alexia és recuperar-se i tornar al més aviat possible.

Obert el càsting per a míster

Mentre no se soluciona la situació contractual d’Alexia Putellas, hi ha altres jugadores que continuen pendents del seu futur. Mentre que algunes tenen propostes sobre la taula i les negociacions en marxa, després que ja hagin sigut notificades que "de moment" no entren en els plans de cara a la temporada que ve.

A més, la direcció esportiva del Barça femení necessita trobar un nou entrenador. Després de l’anunci de la sortida de Jonatan Giráldez una vegada finalitzi la temporada, als despatxos de Sant Joan Despí admeten haver iniciat les converses amb els seus possibles substituts. "Tant de dins del club com de fora", confirmen. La idea, això sí, la té clara: "serà continuista". Des de la direcció esportiva informen que "tot l’staff espera renovat que ells confirmin que volen quedar-se al club".

El 2024 serà un any de reunions i negociacions amb molts noms propis.

El Barça acaba el 2023 com el va començar. Victoria rere victòria, l’equip comandat per Jonatan Giráldez ha anat superant reptes fins a firmar uns altres 365 dies d’èxits. Les culers, que van aixecar l’estiu passat la seva segona Champions, finalitzen l’any segellant el seu bitllet als quarts de final de la Champions després de golejar el Rosengard (7-0) al Johan Cruyff. Davant la seva gent no hi havia millor manera de celebrar el seu final d’any particular amb una golejada i una gran notícia: la renovació de Mapi León.

Un 2023 en què ha arribat la coronació d’Aitana Bonmatí com a millor futbolista del món. La de Sant Pere de Ribes, tant abans com després del guardó, es manté tal com és: pur talent amb la pilota enganxada als peus. De les seves botes, com tantes altres vegades, va néixer el primer gol culer del partit. Després de regirar-se sobre la línia de fons, va cedir la pilota a Keira Walsh, que venia en carrera i la va caçar just després de superar la frontal de l’àrea. La va ficar directa a porteria.

I si un altre nom propi ha brillat aquest any ha sigut el de Caroline Graham Hansen. A Barcelona no hi ha discussió: és la més determinant de l’equip. Després d’una combinació amb Aitana, Graham va sumar el segon.

La victòria blaugrana, festejada amb el llançament de peluixos solidaris a la mitja part, va créixer en el segon temps. La noruega, amb una passada excel·lent des del carril dret, va habilitar Salma, que es va recompondre d’una càrrega de la defensa sueca i va aixecar la pilota per colar-la dins de la xarxa. La mateixa acció que va repetir cinc minuts després, aquesta vegada amb passada d’Ona Batlle, gran fitxatge culer aquest estiu.

Notícies relacionades

Claudia Pina va firmar la maneta rebentant la pilota gairebé sobre el punt de penal minuts abans que Torrejón s’unís a la festa amb un gol amb el cap per pujar el sisè gol culer al marcador. La guinda a una nit excepcional la va posar Martina Fernández, la joia del filial.

El marcador no es va moure, com els culers dels seus seients quan la col·legiada va assenyalar el final. Quedava la gran notícia, tal com van repetir desenes de vegades per megafonia. L’entitat blaugrana va anunciar la renovació de Mapi León fins al 2027.