Laporta assegura que no hi haurà sortides aquest hivern

El club s’avança a hipotètiques ofertes declarant intransferibles Araujo i Lewandowski malgrat la urgent necessitat d’ingressos

Laporta assegura que no hi haurà sortides aquest hivern

joan domènech

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Per molt temptadora que sigui l’oferta, si existís –antecedents: es parla de l’interès del Bayern de Munic per fitxar Ronald Araujo en aquest mercat d’hivern–, no hi haurà sortides a la plantilla del Barça. Ni la d’Araujo, el futbolista més cotitzat, ni Robert Lewandowski, en el cas que tingués en perspectiva un retir daurat a l’Aràbia Saudita.

"Cap jugador vol marxar del Barça", va dir Joan Laporta, generalitzant, en nom de la plantilla. I a continuació va expressar la voluntat del club: "Tenim una plantilla curta i no som un club venedor".

La plantilal és curta (21 futbolistes, incloent-hi Lamine Yamal i Fermín, integrats al primer equip) i debilitada: inutilitzable Gavi en tota la temporada després d’haver-se trencat els lligaments encreuats del genoll dret, absent Ter Stegen fins al febrer, operat de l’esquena; i lesionats Iñigo Martínez i Marcos Alonso, baixes a les quals es va afegir Pedri i, davant l’Almeria, De Jong.

Comprar abans que vendre

Més que vendre, el Barça pensa a comprar. Es va anunciar la urgent incorporació de Vítor Roque, el jove davanter brasiler de l’Athletico Paranaense fitxat l’estiu passat, i el club contempla el reforç d’un centrecampista perquè completi la línia per l’absència de Gavi. Per a això, el club espera obtenir ingressos, però no de cap venda. Té pendent el cobrament de 40 milions de Líbero per un percentatge de Barça Vision, societat creada per gestionar el negoci audiovisual, diners que havia de percebre a l’agost i que encara no ha cobrat.

Amb la plantilla al complet, Laporta veu el Barça capaç de competir de tu a tu amb qualsevol equip del món, incloent-hi el Manchester City. "Hi ha molts símptomes que anem pel bon camí", va opinar Laporta, en una visió global però detallant el primer equip. El president va reforçar la figura de Xavi Hernández en el dinar nadalenc amb els mitjans de comunicació i estava d’acord que els condicionants han llastat l’inici "al trot" de l’equip. "L’important és com s’acaba", va valorar.

Notícies relacionades

En aquest sentit, espera que l’any vinent sigui molt positiu perquè el Barça arribi a "l’estabilitat institucional, econòmica i esportiva" que persegueix des que va tornar a la presidència el març del 2021.

"Acceptem i assumim les crítiques perquè ens ajuden a millorar", va comentar Laporta. Va precisar les crítiques "constructives" que "són procedents des de la bona praxi de l’ofici". "Al periodisme extremadament crític només puc dir-li que nosaltres som autocrítics, més autocrítics si és possible, conscients que l’autocomplaença és el pitjor enemic", va afegir el dirigent, expressant un propòsit d’esmena del club, que va qualificar com un paladí de la transparència informativa. "Intentarem que passin d’una crítica ferotge a una de més objectiva, però d’això en podríem fer una tesi doctoral".

Temes:

Gavi