MUNDIAL DE MOTO GP

Martín retarda la victòria de Bagnaia amb una altra victòria prodigiosa

’Martinator’, que ha guanyat avui, a Xest, davant de més de 50.000 espectadors, la seva novena carrera en l’esprint dels dissabtes, haurà de guanyar demà i que Bagnaia no acabi entre els cinc primers, per proclamar-se nou campió del món

Martín retarda la victòria de Bagnaia amb una altra victòria prodigiosa

Javier Soriano

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Aquells que deien, que presagiaven, que es negaven a somiar davant la possibilitat que el jove madrileny Jorge Martín (Ducati), de 25 anys, pogués proclamar-se nou campió del món de Moto GP, i arrabassar-li el tron a l’italià ‘Pecco’ Bagnaia, cap, curiosament, de ‘Martinator’ a la fàbrica Ducati, poden començar a encarregar el cava, ja que, possiblement, es pot produir la sorpresa, perquè la carrera de demà, que repartirà 25 punts, arrenca amb Martín a 14 punts de Bagnaia.

Martín, que arrencava des de la sisena posició de la graella de sortida, per darrere de l’italià de Borgo Panigale, va trigar només sis voltes per col·locar-se líder del petit pilot després de barallar-se amb Brad Binder (KTM), Maverick Viñales (Aprilia), que va sortir, des de la ‘pole’ com una bala, però es va ensorrar, amb Marc Márquez (Honda), nou podi per al vuit vegades campió del món i amb el mateix Bagnaia.

Sí que es pot

Els més de 50.000 espectadors (demà hi haurà ple total sota el sol de Xest, amb 80.000 espectadors) no van deixar de cantar el reivindicatiu «¡sí que es pot! ¡sí que es pot!» en què creu i confia un Martín portentós, que ahir va treure de polleguera Bagnaia, en l’últim assaig del dia, i avui l’ha derrotat amb totes les de la llei. Això sí, si demà, en un gran premi amb el doble de voltes, es produeix el mateix resultat (victòria de ‘Martinator’ i cinquè lloc per a ‘Pecco’), l’italià renovarà el títol mundial.

Martín, sabedor que avui no hi havia més remei que guanyar i mirar de ficar el màxim nombre de companys i adversaris entre ell i Bagnaia, ha vist com l’han ajudat tant Binder com Márquez i Viñales. La veritat, el cert, el que ha estat passant gairebé tot l’any, és que el rendiment de Martín els dissabtes ha sigut explosiu (nou victòries ho demostren) i les actuacions de ‘Pecco’ han millorat ostensiblement els diumenges.

«Me l’he jugat amb el pneumàtic tou posterior, però no tenia altra opció: o guanyava o queia. Hem guanyat»

Jorge Martín

Pilot de l’equip Prima Pramac

Notícies relacionades

«És evident», ha comentat Davide Tardozzi, un dels caps de Ducati Corse, a Sky Italia TV, «que alguna cosa li ha passat a la nostra moto, ja que, ja des de la primera volta, ‘Pecco’ no s’ha trobat còmode. Hem de treballar fort demà, però confio cegament en Bagnaia, com durant tot l’any».

«Me l’he jugat corrent amb el pneumàtic posterior tou», ha reconegut Martín en la rotllana dels dissabtes. «He corregut al límit, sí, però no tenia altra opció. És evident que avui, en l’esprint, no es podia calcular: o guanyava o queia. Demà tornaré a intentar-ho amb el mitjà posterior».