ATLETISME

L’atleta sueca Emilia Brangefält es treu la vida als 21 anys després de ser-li detectada una cardiopatia que li impedia córrer

L’atleta sueca Emilia Brangefält es treu la vida als 21 anys després de ser-li detectada una cardiopatia que li impedia córrer
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’atleta sueca Emilia Brangefält, de 21 anys, es va suïcidar el 16 de novembre després de no haver pogut superar una depressió provocada per una cardiopatia que li impedia competir, segons acaba de transcendir des de Suècia.

Brangefält, bronze al Short Trail del Mundial del 2022 a Chiang Mai, Tailàndia, i cinquena al Mundial a Innsbruck d’aquest any, a penes havia pogut córrer en els últims mesos perquè el seu cor tenia un ritme cardíac massa elevat.

El 4 de novembre, Brangefält va compartir al seu compte d’Instagram una publicació en la qual deixava patent la seva situació psicològica.

 «Ha passat un temps des que vaig publicar alguna cosa aquí. I això és perquè, des de finals de juliol, el meu cos es va apagar. No he sigut capaç d’entrenar-me gens a causa d’un ritme cardíac extremadament alt. (120-150 bpm) només dempeus. Només de fer un tomb és dolorós ara mateix. He sigut a l’hospital i visitat el metge més de 20 vegades. Encara el meu cos està superestressat tot i que li he donat molt amor els últims mesos», va escriure a les seves xarxes.

«Estric supertrista perquè córrer i entrenar significa molt. Però ara, viure una vida normal és difícil. He passat més hores al llit que als meus peus aquest mes passat. Potser algun dia torni. O no ho faré. Espero que el meu cos es recuperi», va publicar fa tot just unes setmanes.

Dolor per la pèrdua

«És tan profundament tràgic. Em costa trobar les paraules», va dir la capitana de la Federació Sueca d’Atletisme, Kajsa Bergqvist, bronze olímpic i campiona del món i d’Europa de salt d’alçada, després de fer-se pública la mort de Brangefält.

Notícies relacionades

Karl Avedal, líder de l’equip suec de ‘trail’, va parlar en els últims dies amb molts corredors pròxims a Brangefält, als quals està costant molt digerir la terrible notícia.

«El dolor i la pèrdua són compartits per molts. Els meus amics de l’equip nacional de ‘trail’ i jo la recordem com la noia feliç, molt popular, que era i plena d’energia. La seva personalitat va aixecar l’equip. Em sembla completament surrealista que realment se n’hagi anat», va finalitzar.