Tribunals

Jenni Hermoso demana un acarament entre la seva amiga i el director de màrqueting de la Federació

Rubén Rivera està investigat a l’Audiència Nacional per les presumptes coaccions que la futbolista i el seu entorn denuncien haver patit perquè digués públicament que el petó a la boca que li va fer l’expresident de la RFEF Luis Rubiales després de la final del Mundial a Sydney va ser consentit

Jenni Hermoso demana un acarament entre la seva amiga i el director de màrqueting de la Federació
2
Es llegeix en minuts

L’advocat de la futbolista Jenni Hermoso ha sol·licitat un acarament entre el director de màrqueting de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Rubén Rivera, i l’amiga que la va acompanyar al viatge a Eivissa i que hauria sigut testimoni de les pressions que denuncia haver patit per justificar el petó que li va fer Luis Rubiales, expresident de la RFEF.

La representació legal de la jugadora internacional ha remès un escrit a l’Audiència Nacional, a què ha tingut accés EFE aquest divendres, en què demana aquesta diligència d’investigació partint de «la discrepància existent entre les declaracions de tots dos».

L’advocat de Jenni Hermoso considera que l’acarament és adequat i «pertinent», ja que les declaracions que tots dos van prestar davant el jutge –la de Rivera en condició d’imputat– «són de notòria transcendència per determinar la culpabilitat de l’investigat perquè no consten altres mitjans factibles de prova per al seu esbrinament».

Rubén Rivera està investigat a l’Audiència Nacional per les presumptes coaccions que Jenni Hermoso i el seu entorn denuncien haver patit perquè digués públicament que el petó a la boca que li va fer l’expresident de la RFEF Luis Rubiales després de la final del Mundial a Sydney (Austràlia) va ser consentit.

Durant la seva declaració davant el jutge Francisco De Jorge, Rivera va negar haver pressionat Hermoso, i va afirmar que ell només era un «portafarcells» o un «transportista qualificat» de la federació i que es va limitar a transmetre a la jugadora que hi havia certes persones que li estaven trucant i volien parlar amb ella.

Va explicar que ell es va encarregar d’organitzar el viatge a Eivissa de què van disfrutar algunes jugadores de la selecció després de la victòria del Mundial perquè aquesta era la seva comesa i, respecte a la trucada que li va fer a l’amiga d’Hermoso, va indicar que va ser precisament per donar-li els detalls del viatge a Eivissa.

Rivera va negar així mateix haver rebut instruccions de Rubiales o del director de la selecció masculina, Albert Luque, citat com investigat la setmana que ve.

Notícies relacionades

L’amiga de Jenni Hermoso va ser una de les primeres testimonis en declarar en la causa, el 25 de setembre, quan va confirmar, igual com el germà de la jugadora, les pressions que aquesta denuncia haver rebut.

El jutge investiga en aquest procediment Luis Rubiales per delictes d’agressió sexual i coaccions, i a l’exseleccionador femení Jorge Vilda, a Rubén Rivera i a Albert Luque els imputa aquest últim delicte.