ACTUALITAT BLAUGRANA

Laporta acusa el «Madrid sociològic» de ser darrere del cas Negreira

Laporta acusa el «Madrid sociològic» de ser darrere del cas Negreira

CATALUNYA RÀDIO

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Joan Laporta ha comparegut aquest matí davant els micròfons de Catalunya Ràdio l’endemà de ser imputat per suborn pel jutge del cas Negreira i a uns dies de l’Assemblea de Compromissaris de dissabte. El president barcelonista ha restat importància a la decisió de Joaquín Aguirre –«crec que no té recorregut»–, es va mostrar contrariat amb el seu posicionament –«és bastant estrany que un jutge d’instrucció es dediqui a qualificar els fets»– i va acusar el que va denominar «el Madrid sociològic» d’impulsar i mirar d’«aprofitar» l’escàndol arbitral

«Hi ha un madridisme sociològic en el centre polític de la capital que té molta força i això al Barça sempre ens ho hem trobat. I aquest Madrid sociològic va patir molt quan ho guanyàvem tot en la meva primera etapa com a president i ara té por que es torni a repetir. I resulta que ara hi ha el mateix president del millor Barça de la història. ¿Que no m’ho perdonen? M’importa un rave. M’interessa el Barça i que torni a tenir una magnífica etapa. Com més lluito per defensar el Barça, més ho vull. Els reptes importants ens van. I competir contra aquest Madrid sociològic ho és. Ja estem acostumats a lluitar contra això», ha assenyalat.

Notícies relacionades

I ha prosseguit en aquesta línia: «Hi ha un madridisme sociològic que és en determinats mitjans de comunicació, entre alguns polítics, entre aquells que han tingut poder en l’esport... Eren o són del Madrid. Ho hem d’acceptar i com a culer cal competir contra això. Perquè els fa pànic tornar a tenir un Barça dominant com el de la meva primera etapa i que a sobre va ser molt estimat. Aquest Madrid sociològic ha aprofitat el cas Negreira, fins i tot ha comparegut, i mira d’embrutar el nom del Barça i la nostra història, i això no ho podem permetre».

Imatge de tranquil·litat

Més en concret sobre la part jurídica, Laporta va buscar donar una imatge de tranquil·litat. «Coneixent l’històric del jutge, sí que m’esperava la interlocutòria. No hi ha fonament», va assenyalar. El jutge Joaquín Aguirre havia decidit aquest dimecres imputar l’actual president del FC Barcelona, Joan Laporta, pel cas Negreira, en el qual s’investiga el pagament de 7,3 milions d’euros per part de l’entitat blaugrana a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres José María Enríquez Negreira i al seu fill durant 18 anys. El jutge li atribueix els mateixos delictes que als expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu i a dos exdirectius del club. És a dir, un delicte continuat de suborn i, alternativament, corrupció esportiva, un altre d’administració deslleial i falsedat en document mercantil.