MUNDIAL DE MOTOGP

Àlex Márquez: «El Marc diu que si no es diverteix amb la Ducati, es retira»

El ‘germaníssim’, que està convençut que el Marc anirà velocíssim el primer dia que provi la Desmosedici, ha afirmat a la TNT Sports britànica que el seu germà es vol posar a prova un any per saber «si continua sent ràpid»

Àlex Márquez: «El Marc diu que si no es diverteix amb la Ducati, es retira»

ALEJANDRO CERESUELA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Quan, dijous passat, a Mandalika (Indonèsia), on se celebrava el 15è gran premi de la temporada, li van preguntar a Marc Márquez, que acabava d’anunciar, amb Honda, que l’any vinent ja no estarien junts, si una de les alternatives que s’havia plantejat era la de passar-se tot el 2024 parat, sense córrer, el campioníssim de Cervera (Lleida) va dir que, en efecte, s’ho va arribar a plantejar «perquè, la veritat, si no et diverteixes sobre la moto, si no et ve de gust anar als circuits, millor deixar-ho». Però, això sí, va dir que s’ho va plantejar però que, en cap moment, li va donar voltes al tema.

El cert és que Márquez, que també aquell dia va anunciar el seu fitxatge per l’equip Gresini Racing Team de Nadia Padovani, la viuda del desaparegut campió italià Fausto Gresini, va explicar que el contracte que firmaria («només he firmat, de moment, un acord, un compromís») seria per només un any «ja que el que espero, el que vull, el motiu de deixar Honda i provar-me amb una altra estructura, amb una altra moto (Ducati), és perquè vull saber si realment puc tornar a ser el del 2019, lluitar per la victòria en cada gran premi, estar sempre a prop del podi. Necessito saber-ho i per això abandono el meu equip, els meus amics, i em poso a prova en solitari».

«Estic convençut que, quan pugi a la Ducati, al Marc li marxaran del cap els dubtes que té sobre si segueix sent o no un pilot guanyador»

Àlex Márquez

Pilot del Gresini Racing Team de MotoGP

És evident que la sensació del pàdoc de MotoGP, i així ho va acabar reconeixent el mateix Marc Márquez, és que MM93 vol saber si és capaç de tornar a guanyar després de quatre anys horribles amb algun podi i poca cosa més. Però no només això, Márquez sap que, quan s’acabi la temporada vinent, caduquen tots (o gairebé tots) els contractes dels grans pilots i que, en aquell instant, serà el moment de saber si té o no possibilitats d’escollir equip i moto per al 2025, depenent, lògicament, de com funcioni la seva aposta del 2024.

Malgrat que el seu germà Àlex, a qui tothom atorga un paper importantíssim en la decisió que ha pres el Marc ja que ningú millor que ell per assegurar-li que amb la Ducati tornarà a guanyar carreres, fins i tot si la que posen a les seves mans és la d’aquest any, no va voler parlar gaire, a Indonèsia, sobre la decisió presa pel seu germà, sí que va tenir una petita intervenció a pregunta d’una cadena britànica de TV.

Marc i Àlex Márquez xerren abans d’un entrenament a Àustria. /

ALEJANDRO CERESUELA
Notícies relacionades

Ho va fer en un directe de la cadena britànica TNT Sports MotoGP, que té els drets televisius per a la Gran Bretanya i, a una pregunta inicial de la popular periodista Suzy Perry sobre si hi havia la possibilitat que el Marc «un cop corregués amb la Ducati, potser li vindria de gust renovar més anys amb aquesta marca», l’Àlex va respondre amb aquestes paraules: «El Marc ha dit que vol tornar a disfrutar sobre la moto. Ha firmat per un any perquè vol saber si és capaç de tornar a disfrutar, amb una Ducati, cosa que em sembla molt intel·ligent. Em va dir que si no disfrutava, es retiraria».

L’Àlex va continuar explicant: «El Marc vol saber si, després de la seva lesió, continua sent ràpid. Jo no tinc cap dubte tot i que entenc, perquè també he pilotat l’Honda, que li entrin aquests dubtes. Jo estic convençut, del tot segur, que ja des del primer dia, des del test de València, quan pugi a la nostra moto començarà a disfrutar de la Ducati i, per tant, estic segur que els dubtes que té ara, li marxaran ràpidament del cap».