Cas Rubiales

Vilda nega haver coaccionat Hermoso perquè restés importància al petó de Rubiales

Va ser citat després de les declaracions del germà de la jugadora que l’involucren directament en les maniobres

Rubén Rivera, director de Màrqueting de la federació, també ha rebutjat la seva participació en les pressions

4
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Cristina Gallardo

L’exseleccionador femení Jorge Vilda ha negat qualsevol pressió a la jugadora de la selecció femenina Jenni Hermoso en relació amb el petó a la boca que l’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales li va fer durant l’entrega de trofeus del Mundial a Sydney.

En el mateix sentit ha declarat el director de Màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera, que també va comparèixer aquest dimarts davant el jutge del cas, Francisco de Jorge, i ha entregat al jutjat missatges de WhatsApp que va intercanviar sobre el fet amb unes altres jugadores, confirmen fonts fiscals.

Rubén Rivera, director de Màrqueting de l’RFEF, a l’Audiència Nacional. /

JOSÉ LUIS ROCA

Vilda, destituït el 5 de setembre, va guardar silenci a l’arribar a l’Audiència Nacional, on havia sigut citat en qualitat d’investigat en les suposades pressions a la centrecampista perquè restés importància al que havia passat. Hora i mitja després va sortir de la seu judicial sense fer tampoc cap declaració.

Vilda va ser citat com a imputat després de les declaracions davant el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 1 del germà de Jennifer, Rafael Hermoso, i d’Ana Ecube, una amiga personal de la jugadora. Concretament, Rafael Hermoso va relatar les maniobres que l’exseleccionador va fer durant el vol de tornada d’Austràlia perquè la seva germana restés públicament importància al que havia passat a l’estadi.

Vilda, investigat per un presumpte delicte de coaccions, també va ser assenyalat per la mateixa Hermoso durant la declaració davant la fiscalia que va donar lloc a la presentació de la querella, que es va dirigir inicialment contra Rubiales i ara s’estén també a Vilda, al director de Màrqueting de l’RFEF, Rubén Rivera –igualment citat aquest dimarts– i al director de la selecció masculina, Albert Luque.

Sobre Vilda, la jugadora del Pachuca va assenyalar expressament –segons els vídeos de la declaració a la fiscalia emesos pel programa ‘Código 10’ a Telecinco–: «Em diuen que (Vilda) està donant dues voltes a l’avió per segurament parlar amb la meva família. I doncs (va ser) a la tercera, perquè el meu germà dormia. Diuen que va passar una vegada, en va passar una altra, fins que ja el va veure despert i es va posar a parlar amb el meu germà. Ja em va dir allà la meva companya Misa (Rodríguez) que el Jorge estava parlant amb la meva família», va assegurar davant la tinenta fiscal del cas, Marta Durántez.

Hermoso es va referir a Rivera al llarg del seu relat a la fiscalia, concretament en relació amb la continuació de les pressions durant el viatge amb les seves companyes per celebrar el triomf de la selecció a Eivissa. «Ens n’anem a Eivissa i el director de Màrqueting, Rubén Rivera, em passa el telèfon del d’Integritat, de Miguel Ángel Caba, perquè digui la veritat, que el petó és una tonteria, els pregunto si hi estic obligada i em diu que sí, però que no es trigarà gens. (...) Li dic que ja amb el telèfon encès ja li trucaré i el director de Màrqueting em diu que em carrega el telèfon. Als cinc minuts diu que me’l dona. I jo li dic que deixi el telèfon».

Al llarg de la seva declaració, la futbolista remarca la falta de consentiment, clau per a l’acusació per agressió. «En cap moment va ser consentit. No em vaig sentir respectada, no se’m va respectar ni com a jugadora ni com a persona. Estava vivint una cosa històrica i vaig pensar que una cosa així portaria conseqüències. No vaig fer res per trobar-me amb aquesta situació», va assegurar sobre el que va viure a la final de Sydney.

Declaracions pendents

Notícies relacionades

Seguint el calendari fixat, el magistrat interrogarà el 16 d’octubre com a investigat el director de la selecció masculina, Albert Luque. Més endavant, el 2 de novembre, escoltarà com a testimonis el seleccionador masculí, Luis de la Fuente, l’exdirector de Comunicació de l’RFEF Pablo García Cuervo i el subdirector de Comunicació, Enrique Yunta, unes compareixences que s’han vist retardades –inicialment els va citar el dia 20– a causa de problemes d’agenda de la defensora de Rubiales. Finalment, el jutge ha citat el dia 14 de novembre el psicòleg de la selecció femenina, Javier López Vallejo, l’exdirector de gabinet de Luis Rubiales, José María Timón, i el responsable de ‘compliance’ de la selecció, Javier Pujol.

La setmana passada ‘El Español’ va publicar extractes de la declaració del mateix Rubiales davant el magistrat, que es va celebrar el 15 de setembre. En aquests àudios Rubiales defensa que el petó va ser una «mostra d’afecte» que es va produir de forma «natural», a la llum de «milions d’ulls» i que va ser «amb consentiment». Rubiales, a preguntes de l’advocat d’Hermoso, va asseverar que es tractava d’una «celebració totalment extraordinària», que va preguntar a la jugadora abans de fer-li el petó i que va passar «amb consentiment».