Fan de Neymar

¿Qui és Bryan Zaragoza, el dimoni del Granada que ha amargat el Barça?

¿Qui és Bryan Zaragoza, el dimoni del Granada que ha amargat el Barça?

Granada FC

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Va trigar 17 segons a batre Ter Stegen i va repetir diana als 28 minuts després d’humiliar Koundé, el central francès que va patir les entremaliadures d’un extrem que ja havia donat mostres del seu talent en l’inici de la Lliga. Aquest diumenge s’ha destapat de valent contra el Barça.

L’habilidós malagueny, que fa 1,64 i té 22 anys, va créixer veient els regats de Neymar, un dels seus ídols. El seu futbol s’assembla molt al de l’astre brasiler, sempre descarat i disposat a qualsevol cosa per desarmar el contrari, un estil de joc que, per desgràcia, es veu cada cop amb menys freqüència als estadis.

De Segona B a l’elit

El salt de Bryan Zaragoza ha sigut notable. En poc temps ha passat de les catacumbes del futbol a l’elit. «Fa sis mesos jugava a Segona B i ara visc això amb l’equip que em va donar l’oportunitat, que em va firmar de juvenil d’un equip de barri», assegurava el davanter al maig després d’aconseguir l’ascens amb un Granada que va ser campió de Segona. 

El curs passat ja va destacar com un dels futbolistes més desequilibrants de la categoria de plata, però els focus es van centrar més en el golejador Uzuni. La temporada anterior va ser al Recreativo Granada, de Segona Federació, on va arribar procedent d’El Ejido. En els seus primers passos, va jugar al CD Tiro Pichón i l’Escuela CD Conejito de Màlaga. 

«Messi, el meu referent»

Notícies relacionades

Ara porta cinc gols en la Lliga. Va batre el Mallorca, la Reial Societat i l’Almeria abans del doblet d’aquest diumenge contra el Barça, però el que més caracteritza l’andalús és la seva habilitat en el regat i el seu canvi de ritme. «El meu referent del món del futbol és Leo Messi... tot i que a l’hora de jugar em fixo en Neymar», va apuntar el 2020, quan era a El Ejido. 

Bryan Zaragoza és actualment el millor driblador de la Lliga amb una trentena de regats completats amb èxit, cosa que el situa també en el podi de les grans lligues europees, només superat per Eberechi Eze (Crystal Palace) i Leroy Sané (Bayern). L’extrem espanyol té contracte fins al 2027 i una clàusula de rescissió de 14 milions. 

Temes:

Granada CF