A París

El vídeo de la violenta expulsió d’una regidora de París de l’estadi del PSG per una pancarta en suport a Jenni Hermoso

El vídeo de la violenta expulsió d’una regidora de París de l’estadi del PSG per una pancarta en suport a Jenni Hermoso

Alice Coffin

2
Es llegeix en minuts
France Presse

Un grup de feministes, entre elles la regidora ambientalista Alice Coffin, van denunciar dilluns la «resposta violenta» de la seguretat del Parc dels Prínceps al desplegament d’una pancarta contra la violència sexual diumenge durant l’enfrontament de dones D1 entre París i Lió.

«Ahir a la nit vam ser amb Les Dégommeuses [col·lectiu contra la discriminació en l’esport, nota de l’editor] al Parc dels Prínceps per al PSG-Lió», va declarar Alice Coffin a Twitter, acompanyada d’un vídeo. «Vam posar una pancarta en suport a Jenni Hermoso i Kadidiatou Diani, que van denunciar agressions sexuals. A això va seguir una resposta violenta per part de la seguretat del PSG».

Al vídeo, un agent de seguretat demana a Alice Coffin, que està asseguda, que l’acompanyi fins a la sortida, abans d’intentar emportar-se-la per força quan ella s’hi nega, davant la forta protesta del públic.

«La pancarta deia +JENNI, KADI, T’ESTIMEM+ #SeAcabo», va dir Alice Coffin. El lema va ser utilitzat per les jugadores de la selecció espanyola després de l’escàndol del petó forçat a Jenni Hermoso per part del president de la federació espanyola Luis Rubiales, que va dimitir el 10 de setembre.

Kadidiatou Diani, per la seva banda, va presentar al juny una denúncia per agressió sexual contra l’exentrenador del PSG Didier Ollé-Nicolle, i la Fiscalia de Versalles va obrir una investigació preliminar.

«La vam entregar a les autoritats quan va arribar. L’acció va ser pacífica», va assegurar Alice Coffin. «Emfatitzem que era un missatge feminista, que denunciava agressions, i que respondre-hi amb altres agressions era molt simbòlic».

Segons ella, «el cap de seguretat que va venir a calmar les seves tropes, lamentablement una mica tard, va reconèixer que els mètodes d’intervenció no eren funcionals».

I l’ecologista va concloure, amb referència als càntics entonats per milers d’ultres durant el partit contra el Marsella del 24 de setembre, que va quedar sense sanció per part del club.

Contactada per l’AFP, una font del PSG explica que la missió dels serveis de seguretat és intervenir quan es desplega a l’estadi una pancarta que no han controlat. No obstant, aquesta pancarta els havia sigut ocultada a l’entrada del Parc dels Prínceps.

Notícies relacionades

Una altra regla: les pancartes no s’han de referir a jugadors diferents dels presents al terreny de joc.

No obstant, l’agent de seguretat en qüestió «va tenir una reacció desproporcionada» i el seu cap es va fer càrrec de l’expedient pocs minuts després, indica aquesta font.