FUTBOL

La fiscalia investiga per un delicte d’odi l’incident racista amb una nena al Metropolitano

Ultres de l’Atlètic van insultar i van assetjar una nena de raça negra que va acudir al derbi madrileny amb una samarreta de Vinicius

La fiscalia investiga per un delicte d’odi l’incident racista amb una nena al Metropolitano

Atlético de Madrid

2
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

La Fiscalia de Madrid ha obert diligències per un presumpte delicte d’odi d’aficionats radicals de l’Atlètic de Madrid contra una nena de raça negra a l’exterior de l’Estadi Metropolitano el 24 de setembre, en els prolegòmens del derbi madrileny entre l’Atlètic i el Reial Madrid, segons ha pogut saber El Periódico de España, del grup Prensa Ibérica. L’obertura de la investigació es produeix després que LaLiga presentés la setmana passada una denúncia per aquests fets.

La nena va acudir a l’estadi de l’Atlètic amb una samarreta de Vinicius, futbolista del Reial Madrid, acompanyada per la tia, aficionada matalassera, i la mare. En els minuts previs al partit, un grup d’ultres van increpar la família i els va proferir insults racistes intimidatoris, que van provocar que abandonessin el lloc sense entrar al camp.

Els insults que va rebre la nena

Segons va explicar la tia, en una entrevista a la cadena SER, individus amb roba identificativa del Front Atlètic els van proferir insults com ara «víking, no», «mico», «negra de merda» o «ves-te’n d’aquí o matarem la nena de merda». Un d’ells fins i tot va agafar la tia mentre hi havia una «multitud molt gran de persones assenyalant cap a la nena, insultant la nena, cantant-li a la nena».

«Tenia un atac d’ansietat terrible. La vaig treure ràpid d’allà mentre es tapava l’escut i la samarreta. La primera nit es va despertar diverses vegades pensant que venien a buscar-la. Tenia molts malsons. No sap per què ha passat tot. M’ha dit que, sisplau, no la torni a portar a un estadi», va relatar la tia de la nena a la SER.

Denúncia davant la policia

La mare i la tia de la menor van denunciar els fets davant la policia, que ara busca proves videogràfiques que permetin identificar les persones que van protagonitzar els insults racistes. La reacció de LaLiga va ser presentar una denúncia davant la fiscalia, que ha assumit la investigació i ha incoat diligències per aclarir els fets.

Notícies relacionades

Dimecres, el Reial Madrid va convidar la nena i la seva família al Santiago Bernabéu per presenciar en directe el partit entre el Reial Madrid i la UD Las Palmas i conèixer la plantilla. L’Atlètic també es va posar en contacte amb la família per posar-se a la seva disposició.

No és la primera vegada que es viuen incidents racistes als voltants del Civitas Metropolitano. L’any passat, el mateix Vinicius va ser el focus de l’odi dels aficionats radicals de l’Atlètic.