Pep Guardiola es rebel·la contra el cas Negreira

Reuters

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Futbol Club Barcelona va pagar més de set milions d’euros, i durant gairebé dues dècades, a José María Enríquez Negreira, que va ser el número dos del Comitè Tècnic Arbitral. A partir d’allà, i mentre el club blaugrana mira de defensar-se amb uns informes traslladats a la Guàrdia Civil i firmats pel fill de l’exvicepresident dels àrbitres, Javier Enríquez, el món del futbol va prenent posicions. Més fins i tot després que el jutge instructor emetés una interlocutòria dijous passat en la qual imputava per un delicte de suborn tant el Barça com dos dels seus expresidents, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu.

Hores després que el Sevilla decidís que els seus dirigents no s’asseguessin a la llotja de Montjuïc per atendre des de la zona noble la derrota del seu equip davant el Barcelona per un gol en pròpia porteria de Sergio Ramos (1-0), i que el club presidit per Joan Laporta respongués amb un altre comunicat en el qual anunciava que trencava relacions amb l’entitat sevillana, qui va sortir a defensar el Barça va ser Pep Guardiola.

Corrent d’opinió

Qui va ser jugador (1990-2001) i tècnic del primer equip blaugrana (2008-2012) es va regirar contra aquest corrent d’opinió que ha pres els arguments del jutge d’instrucció, sense que hi hagi encara un judici o una condemna pel mig.

Notícies relacionades

«Deixem que la justícia faci la seva feina», va implorar l’actual entrenador del Manchester City, per acudir després a l’argumentació que fa servir últimament Xavi Hernández des de la banqueta barcelonista. «Jo no vaig veure que el Barcelona pagués a un àrbitre per obtenir un benefici. El Barça es defensarà, després ja ho veurem», va arrencar Guardiola

I el tècnic de Santpedor va continuar ja amb contundència: «Per guanyar a Espanya cal fer-ho molt millor que els altres equips. Quan el Barcelona guanya és perquè ha sigut millor que el rival. D’això n’estic convençut. I jo era allà. Nosaltres vam guanyar perquè vam ser molt millors. I quan el Barça no ho ha sigut, ha perdut».