ATLETISME

Així van fer trampes 11.000 corredors a la marató de Mèxic: cotxes, metro...

Els tramposos haurien utilitzat el transport públic i fins i tot el cotxe per escurçar distàncies

Així van fer trampes 11.000 corredors a la marató de Mèxic: cotxes, metro...
1
Es llegeix en minuts

Els organitzadors de la marató de Mèxic desqualificaran més d’11.000 corredors per travessar la meta sense haver completat els 42,195 quilòmetres de la prova. Van córrer 32.640 participants, per la qual cosa s’estima que el 36% dels corredors van fer algun tipus de trampa per aconseguir la seva medalla.

La marató de la Ciutat de Mèxic està investigant tots aquells participants que van rebre la seva medalla, però que no van registrar els seus temps en cada punt de control, situats cada cinc quilòmetres. Els xips dels corredors són analitzats després que apareguessin nombroses denúncies anònimes a les xarxes socials.

Els tramposos de la marató de Mèxic haurien utilitzat el transport públic per escurçar distàncies i poder completar la prova. A més, sembla que hi ha corredors que fins i tot van utilitzar el cotxe a les zones més allunyades del centre històric de la Ciutat de Mèxic.

Notícies relacionades

Davant aquests fets denunciats a les xarxes socials, l’organització va assegurar en un comunicat que procediran a identificar i invalidar els temps d’aquells que hagin mostrat una actitud antiesportiva: «L’Institut de l’Esport de la Ciutat de Mèxic informa que procedirà a identificar aquells casos en què els participants de la XL Marató de la Ciutat de Mèxic Telcel 2023 hagin demostrat una actitud antiesportiva durant l’esdeveniment i invalidarà els temps del seu registre».

A més, aquesta prova té l’etiqueta or de World Athletics i és una de les carreres de ruta més destacada de Llatinoamèrica. En aquest sentit, l’organització va voler destacar que «aquest magne esdeveniment, no només representa una celebració destacada per a tots els habitants de la capital, sinó també una ocasió per reafirmar els valors transcendentals de l’esport».