Cas Rubiales

El Govern no es dona per vençut amb Rubiales: demanarà al TAD que el suspengui temporalment

El CSD estudia recórrer en la via contenciosa administrativa la decisió del tribunal de no considerar com a «molt greus» les presumptes infraccions comeses pel suspès president de l’RFEF

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha comparegut aquest divendres d’urgència per anunciar que el Govern sol·licitarà al Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) que suspengui temporalment Luis Rubiales per ocupar càrrecs en entitats esportives, en aplicació de l’article 102.d de la llei de l’esport. Un moviment que es produeix després que el mateix TAD hagi qualificat com a «greus» i no «molt greus» les accions del suspès president de l’RFEF denunciades pel Consell Superior d’Esports.

La decisió del TAD coneguda aquest divendres ha sigut una dura clatellada per a un Govern que donava pràcticament per fet que el tribunal li donaria la raó i que el CSD podria procedir a la suspensió de Rubialesen les pròximes 48 hores. Al no ser qualificades com a faltes «molt greus», el Govern central no pot activar aquest mecanisme.

El TAD torna a tenir la paraula

La reacció del Govern central, mitjançant «un escrit que presentarem amb immediatesa», és sol·licitar aquesta mesura cautelar. Ara la pilota torna a la teulada del TAD, que haurà d’estudiar si correspon executar o no aquesta suspensió cautelar.

«Així mateix, el Consell Superior d’Esports estudia la possibilitat de recórrer en la via contenciosa administrativa la decisió que el Tribunal Administratiu de l’Esport li ha comunicat aquest divendres», ha informat el ministeri d’Iceta posteriorment a través d’un comunicat.

Notícies relacionades

«S’ha acabat», ha insistit Iceta, citant les paraules d’Aitana Bonmatí a la gala de la UEFA en la qual va ser nomenada millor jugadora d’Europa: «No podem permetre situacions d’abús de poder».

El ministre ha recalcat que Rubiales ja està suspès durant 90 dies per part de la FIFA, per la qual cosa la seva tornada efectiva a la presidència de l’RFEF no és una possibilitat en aquests moments. També ha apuntat que el Govern central està en contacte amb la FIFA.