Cas Rubiales ¿què és el TAD i qui el forma?
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell Superior d’Esports (CSD), a través del seu president Víctor Francos, ha indicat en roda de premsa que el Govern iniciarà aquest mateix divendres els tràmits necessaris per arrencar la inhabilitació del president de la RFEF, Luis Rubiales. Per a això, entra en joc el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD). «Sol·licitarem una reunió extraordinària dilluns. Si el TAD considera que la falta molt greu mereix l’inici de la tramitació ho farem al més aviat possible. És un procés complicat, no volem impugnacions que ens engeguin en orris l’objectiu final. Volem que això sigui el Me Too del futbol espanyol. És el moment del canvi en el futbol espanyol. Hi ha coses que no poden tornar a passar», ha declarat. Del TAD depèn l’elaboració de l’expedient sancionador a través del qual actuarà el Govern central per forçar la inhabilitació de l’encara president de la Federació.

¿Què és el TAD?

El TAD, o Tribunal Administratiu de l’Esport, és el resultat de la integració dels ja desapareguts Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva (dedicat a la resolució de sancions) i Junta de Garanties Electorals (processos electorals). Aquests dos organismes es van unificar en un únic òrgan administratiu que va passar a tenir les funcions i competències revisores de l’activitat federativa en matèria de dopatge, disciplina esportiva i de garantia de la legalitat dels processos electorals que es desenvolupen en les entitats esportives espanyoles. Actua amb independència del CSD. A més, el TAD s’encarrega també de tramitar i resoldre expedients disciplinaris, en última instància administrativa, a requeriment del president del Consell Superior d’Esports o de la seva Comissió Directiva, com és el cas. 

¿Qui forma el TAD?

El Tribunal Administratiu de l’Esport es compon de set membres llicenciats en Dret i són designats per la Comissió Directiva del Consell Superior d’Esports. S’elegeix un president, assistit per un secretari llicenciat designat pel president del CSD. Aquest organisme explica que ha de garantir la presència equilibrada de dones i homes. Dels seus set membres, quatre procedeixen a proposta del president del CSD i tres d’entre els proposats per les Federacions esportives espanyoles. La durada del mandat dels seus membres és de sis anys i no poden ser reelegits. No obstant, la renovació es produeix parcialment cada tres anys.

Aquests són els set membres actuals.

President: Francisco de Miguel Pajuelo (lletrat de la Seguretat Social)

Secretari: Guillermo de Blas Bados (advocat de l’Estat)

Vocal: Eva Fernández, advocada de l’Estat

Vocal: Pilar Juárez, professora de la Universitat Carlos III

Vocal: Alfonso Ramos del Molins, advocat de l’Estat

Notícies relacionades

Vocal: Marina Adela Porta Serrano, advocada de l’Estat

Vocal: Jaime Caravaca, advocat de l’Estat