El mercat final del Barça: Ansu, Cancelo, Eric, Abde, Joao Félix... tot en suspens

Afp

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

En les últimes hores del mercat de fitxatges, que es tanca divendres vinent a les 00.00 h de la nit, tot està en suspens al Barça. Una cosa molt ‘laportiana’. La plantilla continua incompleta per a preocupació de Xavi, que no té tot el que demanava (Cancelo, el lateral dret, encara no ha arribat) ni ha vist sortir els jugadors que pretenia. I en el centre de l’escenari queda sota sospita la figura d’Ansu Fati, abans «patrimoni del club», com el va qualificar Xavi, ara peça prescindible, objecte de desig del Tottenham, entre altres clubs.

Queden poques hores. El temps s’acaba i els diners de la nova venda d’actius no arriben, exposant el president Joan Laporta a haver d’avalar personalment com la temporada passada. I les decisions que no s’han pres abans, s’han d’agilitzar ara. Han passat només tres jornades de Lliga, temps més que suficient, no obstant, perquè alguns jugadors detectin el paisatge negatiu a què sortirien en cas de quedar-se.

Per darrere de Lamine i Raphinha

Val per a Ansu, que als seus 20 anys ha perdut la titularitat. Ni la marxa de Dembélé li ha canviat el paisatge. Primer, Raphinha, en qui va confiar Xavi, i ara Lamine Yamal, la nova sensació de l’univers culer, li han passat per davant. Fins i tot Ferran Torres. Unit, a més, a un altre problema. El dibuix tàctic de Xavi, que manté la seva aposta pels quatre centrecampistes, deixa només dues cadires per a davanters.

Lewandowski té el seu nom segellat en una i l’altra és assumpte de debat entre Raphinha i Lamine. ¿Ansu? De moment, no està en el full de ruta del tècnic, per la qual cosa la tesi de Jorge Mendes, el seu agent, es va imposant en les últimes hores. Una sortida seria el millor camí per al jove a qui el club va utilitzar fa dos estius. El mateix club que ara no el veu com a pilar del projecte.

Del ‘10’ de Leo a prescindible

Li van donar el 10 de Messi –ell mai ho va demanar– i el van investir, malgrat la seva joventut (tenia 18 anys), amb el poder esportiu de l’equip. Poder que ha desaparegut laminat per tanta lesió –fins a quatre visites al quiròfan–, que l’han trencat al camp i, per descomptat, emocionalment. 

El mercat s’agita. I Ansu s’ho pensa. Al juny no volia anar-se’n. «Ansu serà Pilota d’Or», va arribar a dir el seu representant negant la seva sortida llavors. Al final d’aquest curs queda un torneig (l’Eurocopa 2024) i necessita jugar amb continuïtat per continuar formant part dels plans de la selecció espanyola. Si no l’hi donen al Barça, s’ho ha de buscar fora.

Anglaterra, un país que maneja Mendes gràcies als seus excel·lents contactes, podria ser la nova parada del davanter a qui el barcelonisme es va entregar fa un parell d’estius quan Messi va emprendre, molt a contracor, el viatge a París.

Joao Félix, a l’espera

Si se’n va Ansu, podria exercir un efecte dòmino per a l’arribada de Joao Félix, el díscol jugador de l’Atlètic, representat també per Mendes, la cessió del qual el curs passat al Chelsea va sortir de pena. Mentrestant, Cancelo fa dies, diríem mesos, que espera la trucada definitiva del Barça per convertir-se en el lateral dret que demana, exigeix i, sobretot, necessita Xavi.

Tot i que, en realitat, és, de nou, Mendes, agent també del defensa portuguès, que està teixint l’acord de cessió amb el Manchester City intentant enterrar el conflicte diplomàtic de l’hivern passat. 

Es viuen els últims instants d’un mercat en què el Barça ha fet quatre fitxatges, però només en pot utilitzar tres. Iñigo Martínez va arribar a cost zero de l’Athletic; Ilkay Gündogan, també; Oriol Romeu va costar 3,4 milions d’euros, import de la seva clàusula amb el Girona. El quart és, curiosament, el més car i el que no pot utilitzar: en va pagar 30 milions més 31 en variables per Vitor Roque, el jove davanter brasiler que s’ha de quedar al seu país.

Xavi intenta convèncer Eric perquè no se’n vagi

Així camina Deco, el nou director esportiu que aglutina tot el poder després de la convulsa i poc explicada sortida de Mateu Alemany a mig mercat. Amb tot per fer. Amb Eric Garcia trucant a la porta del despatx de Xavi demanant abandonar el club perquè ha detectat, igual com Ansu, que si es queda jugarà poc, convertit en el cinquè central de la plantilla després d’Araujo (ara lesionat), Koundé, Christensen i el nouvingut Iñigo Martínez.

Notícies relacionades

Eric es vol sentir important i sap que a Montilivi hi ha un entrenador –Míchel– que li pot donar tot el que no troba a Montjuïc. Però Xavi no vol perdre el defensa. Abde està en idèntica situació perquè li diuen que jugarà, però no acaba de ser així: suplent a Getafe (va jugar els 45 minuts de la segona part), suplent contra el Cadis (22 minuts) i suplent davant el Vila-real (no va jugar ni un minut).

El rellotge del mercat no s’atura, mentre la plantilla del Barça continua sent igual d’indefinida que fa unes setmanes per a inquietud de Xavi.