Xavi, sobre el petó no consentit de Rubiales a Hermoso: «Suport incondicional a Jenni»

Efe

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va ser la primera i, de moment, única veu del Barça sobre l’escàndol protagonitzat per Luis Rubiales després del seu petó no consentit a Jenni Hermoso a la final del Mundial femení, on el dirigent també va deixar gestos inapropiats posant-se la mà als genitals. Va ser Xavi la primera i, de moment, única veu després del tebi comunicat emès pel club en què no demanava la dimissió del president de la Federació, a diferència de la majoria d’equips de Primera, que sí que es van mostrar més contundents.

I abans que se li fes qualsevol pregunta, el tècnic del Barça va voler deixar clar el seu missatge. Un missatge potent, poderós i sense fissures. «Si em permeteu, vull mostrar el meu suport incondicional a Jenni i a les jugadores del futbol femení. És un suport incondicional», va proclamar amb energia Xavi en un discurs que ja portava interioritzat, abans fins i tot de posar-se a disposició dels periodistes.

«Tristesa i pena»

Notícies relacionades

«En segon lloc, vull condemnar la conducta del president de la federació, em sembla totalment inacceptable. ¿Dimitir el president? No ho sé, només sé que és el moment de recolzar Jenni i les jugadores», ha precisat l’entrenador blaugrana, expressant, alhora, la seva sensació de «tristesa i pena» perquè s’hagi entelat el títol mundial.

«Ens hem de posicionar per elles. Fa pena que no es parli del Mundial femení i que es parli d’aquesta conducta, és intolerable», ha pregonat Xavi. «La pena és no parlar de Cata Coll, d’Alexia, d’Aitana, de com de bé juguen a futbol i de les barreres que han hagut de superar... Mirarem d’unir, soc una persona de consens, m’agrada parlar de com de bé ho han fet i el que han hagut de superar després de les crítiques de la derrota del 4-0 del Japó. Que se solucioni al més aviat possible, però valorarem les futbolistes, les jugadores».