La RFEF intenta desmentir Jennifer Hermoso amb quatre fotos sobre l’escena del petó

RFEF

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb nocturnitat i ànim de resistència numantina. En un intent de fugir cap endavant davant el quòrum generalitzat que ha cristal·litzat en les múltiples mostres de rebuig que s’han anat succeint al llarg de divendres després de comunicar, per a sorpresa general, que no pensava dimitir. Acorralat per una sèrie de vagues disculpes reconvertides en atacs als seus detractors que no han satisfet gairebé ningú i que han activat el Govern amb l’objectiu d’inhabilitar-lo. I amb el colofó del boicot de tota la plantilla guanyadora del recent Mundial i firmat per fins a 81 futbolistes que no pensen tornar a jugar a la selecció fins que el més alt directiu de l’organisme espanyol que la gestiona renunciï al seu càrrec.

Amb tot això a la seva esquena i amb la voluntat de reforçar un relat que li permeti capgirar un final que, tret d’una altra sorpresa majúscula, s’entreveu ben fosc, la Reial Federació Espanyola de Futbol que presideix Luis Rubiales ha volgut desmentir algunes de les declaracions de Jenni Hermoso incloses en el comunicat del Sindicat Futpro en què la futbolista aclaria l’ocorregut en el moment del petó i, molt especialment, quan Hermoso aixeca Rubiales.

La RFEF ha anunciat, assegurant que ha intentat contactar amb Hermoso amb «resultat infructuós en tot moment», la presentació de «tantes accions legals com correspongui en defensa de l’honorabilitat del Sr. president», del que consideren que ha exposat «d’una manera clara i senzilla com es van produir els fets que són motiu de conflictivitat i escarni per part d’amplis sectors de la societat contra el Sr. president».

«En un Estat de dret, com ha defensat el president, les opinions es contraresten amb fets i amb proves i les mentides es rebaten als jutjats», ha indicat la RFEF per confirmar, segons la línia de defensa de la Federació, que «els fets exposats pel Sr. president són absolutament certs i que no menteix».

La versió de la RFEF

Així, la RFEF es dedica a la segona part del comunicat a intentar desmuntar la postura d’Hermoso amb una sèrie d’imatges d’aquell moment en què indica que, primer, «Hermoso, amb els braços, agafa el Sr. president de la RFEF per l’esquena, mentre que el Sr. president té els braços solts en la part superior de l’esquena de la jugadora. Per tant, no podia exercir cap força» (FOTO 1).

Que després, ella «manté els braços agafant per l’esquena el Sr. president» mentre Rubiales «manté els braços en la part superior del cos de la jugadora» (FOTO 2).

Posteriorment, segons diu el comunicat, «es comprova com el Sr. president té ja els talons molt més elevats» (FOTO 3).

Finalment, la versió de la RFEF apunta a la responsabilitat d’aquest moment a la jugadora: «Hermoso continua mantenint els braços en la mateixa posició del cos del president mentre el president ha de continuar agafant-se a la jugadora per no caure i es constata de manera evident que l’arqueig del cos de la jugadora es correspon amb la força d’elevació del Sr. president que està fent. Els peus del Sr. president estan ostensiblement aixecats de terra fruit de l’acció de la jugadora» (FOTO 4).

Advertència a la resta de la plantilla

Notícies relacionades

Per a la RFEF, aquestes quatre imatges són «concloents» per consolidar el seu posicionament de Rubiales «no ha mentit», advertint que «demostraran cada una de les mentides que es difonguin, sigui per algú en nom de la jugadora o, si fos el cas, per la mateixa jugadora».

De la mateixa manera indiquen que «iniciarà les accions legals que corresponen» i indica que tot i que «respecta com ha respectat en tot moment les decisions de les jugadores a voler participar o no amb la selecció espanyola en els partits internacionals, els torna a fer una altra advertència» els adverteix també que «la participació en la selecció és una obligació de totes les persones federades si són cridades per a això».