Pedri també té una lesió muscular i estarà un mes de baixa

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Primer,Araujo; ara, Pedri. En una setmana, Xavi ha perdut dues peces essencials del seu Barça i pel mateix problema: lesions musculars. Males notícies per al tècnic que es queda sense el defensa uruguaià –la seva gran referència defensiva– i uns dies després sense el centrecampista canari, far ofensiu del Barça. Amb prou feines s’han disputat dues jornades de Lliga (Getafe i Cadis), i ja hi ha dues baixes capitals per a l’equip blaugrana, que juga aquest diumenge al camp del Vila-real (17.30 h), cosa que obliga l’entrenador a haver de refer els plans inicials.

«Pedri té una lesió al recte anterior de la cama. És baixa i la seva evolució marcarà la disponibilitat», ha informat el club blaugrana en un breu comunicat mèdic, en què no s’apunten els terminis de recuperació per al retorn del creatiu interior canari, tot i que podria estar, com a mínim, un mes de baixa.

És una lesió que ja va tenir la temporada passada. D’aquí prové la prudència dels metges del Barça perquè llavors no va evolucionar com s’esperava i va recaure d’aquests problemes físics, que han condicionat les seves últimes dues temporades.

Però no serà a Vila-real ni tampoc a Pamplona la quarta jornada (diumenge 2 de setembre, 21.00 h), però disposarà, això sí, de l’aturada de les seleccions. Una aturada de dues setmanes que li anirà bé a Pedri, que va marcar l’1-0 contra el Cadis a Montjuïc, per completar la recuperació.

Tercera lesió muscular en sis mesos

Notícies relacionades

El veritable problema per al futbolista és que no surt d’una lesió muscular i es fica en una altra. Ha tingut fins a tres contratemps d’aquesta mena en els sis últims mesos de competició. Del febrer a l’abril es va perdre fins a vuit jornades consecutives de Lliga, va reaparèixer després durant cinc partits i després va caure una altra vegada lesionat, de manera que no va participar en les quatre últimes jornades del campionat.

En la seva primera temporada en el Barça (20-21), va arribar a jugar 52 partits oficials, sense perdre’s ni un sol partit per lesió. En la segona campanya (21-22) tan sols va disputar 22 partits. I en va estar de baixa durant 30; va pagar així el sobreesforç de la seva vertiginosa aparició en l’elit, i va participar, a més, en l’Eurocopa i els Jocs Olímpics amb la selecció espanyola. En la tercera i penúltima temporada (22-23), Pedri va completar 35 partits i se’n va perdre 15 per lesions musculars.