Polèmica

Montero i Belarra qualifiquen de «violència sexual» el petó de Rubiales a la jugadora Jenni Hermoso: «Només sí és sí»

Montero i Belarra qualifiquen de «violència sexual» el petó de Rubiales a la jugadora Jenni Hermoso: «Només sí és sí»

TVE

1
Es llegeix en minuts

Les ministres en funcions d’Igualtat, Irene Montero, i de Drets Socials i Agenda 2023, Ione Belarra, han criticat el petó que ha fet als llavis el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, a la jugadora de la selecció espanyola de futbol Jenni Hermoso després de guanyar el Mundial i han qualificat el gest de «violència sexual».

«No donem per fet que fer un petó sense consentiment és una cosa que passa». És una forma de violència sexual que patim les dones de manera quotidiana i fins ara invisible, i que no podem normalitzar. És tasca de tota la societat. El consentiment al centre. Només sí és sí», ha escrit a la xarxa social X la ministra d’Igualtat.

Notícies relacionades

En la mateixa línia i compartint aquest últim text, s’ha expressat Belarra i ha sentenciat que la «violència sexual contra les dones ha d’acabar».

«El que totes pensem, si fan això amb tot Espanya mirant, què no faran en privat. La violència sexual contra les dones ha d’acabar. Una abraçada a les campionEs!», ha escrit.