Futbol

El Reial Madrid espera un gest de l’‘indesitjable’ Mbappé per acabar amb el culebró

Florentino no s’immuta davant la disputa del jugador i el PSG, però al Bernabéu sospiten que Kylian no podrà mantenir la seva posició de força perquè l’estiu que ve hi ha Eurocopa i Jocs Olímpics

El Reial Madrid espera un gest de l’‘indesitjable’ Mbappé per acabar amb el culebró
4
Es llegeix en minuts

El ‘culebró Mbappé’ comença a viure els seus moments més tensos entre el jugador i el París Saint-Germain, amb el Reial Madrid com a testimoni impertèrrit davant aquesta tensa relació pública i, segons afirmen des de París, irreconciliable. Però a les oficines del Santiago Bernabéu la postura continua sent la mateixa: indiferència absoluta fins que el jugador faci un gest en forma de declaració pública per advertir el PSG que només sortirà per anar al Reial MadridSerà en aquell moment, i només llavors, que Florentino Pérez activarà la maquinària, una vegada el club parisenc s’avingui a negociar el traspàs del davanter. Mentre no es produeixin aquestes dues circumstàncies, la declaració del jugador i que el PSG obri la porta, el Madrid continuarà treballant aquesta temporada amb la plantilla de la qual ja disposa Carlo Ancelotti. 

Escarmentats amb Mbappé

A les oficines del Bernabéu ja van escarmentar amb la primera fugida del futbolista quan tot estava emparaulat i finalment va decidir renovar amb els parisencs. Per això el Madrid ni s’immuta davant l’allau de suposats ‘gestos’ que adverteixen des de París i que ara per ara no han canviat gens l’escenari. El que tenen clar en el club blanc és que «Mbappé té la clau per accelerar els terminis i acabar amb la situació que està vivint».

Kylian està entrenant amb el grup de jugadors apartats pel PSG que els aficionats han batejat irònicament com ‘els Indesitjables’. Julian Draxler, Georginio Wijnaldum, Colin Dagba, Abdou Diallo o Leandro Paredes són també part del grup de repudiats que s’exerciten al marge de la plantilla que dirigeix Luis Enrique. Dilluns ho van fer de matí, quan el primer equip va treballar a la tarda a la Ciutat Esportiva a Poissy, i dimarts ho han fet al revés, deixant el treball matinal per a la plantilla amb l’asturià al comandament. 

Des del Madrid, en el qual la temporada es va projectar sense comptar amb el desembarcament de Kylian Mbappé, va estranyar al principi la postura del davanter tensant la corda per complir el seu contracte, tot i saber que Nasser al-Khelaïfi ha donat ordres de mantenir-lo apartat. El jugador aposta per seguir per cobrar els 200 milions que té firmats per contracte (70 de fitxa) i les dues clàusules, de les quals una la cobrarà al mantenir-se en el PSG més enllà de l’1 d’agost. Es donava per fet, i encara hi ha dirigents en el Madrid que afirmen que, si Mbappé no surt finalment del PSG, Luis Enrique, l’1 de setembre, quan es tanqui el mercat, l’integrarà a la plantilla per activar-lo.   

Eurocopa i Jocs Olímpics, la clau

No obstant, a les oficines de Concha Espina comença a assentar-se la idea que Mbappé sortirà abans de l’1 de setembre, perquè al jugador no li convé mantenir aquesta posició sabent que el pròxim estiu hi ha Eurocopa a Alemanya i, especialment, Jocs Olímpics a París, on Kylian ja ha deixat clar que li agradaria anar amb la selecció de futbol. Un assumpte complicat si no surt del PSG, perquè Qatar ha sigut categòric en el seu missatge: o se’n va traspassat o a la grada. Aquesta circumstància, creuen als despatxos blancs, pot ser capital perquè Mbappé al final cedeixi i surti de l’equip renunciant als 140 milions que cobraria si es quedés a París. 

Notícies relacionades

A tot això s’hi ha de sumar que el PSG ha fet més pressió sobre el jugador, arraconant el seu mentor i director esportiu del club, Luis Campos, que no ha tingut pes en l’arribada d’Ousmane Dembelé  i el portuguès Gonzalo Ramos. Al-Khelaïfi ha irromput en escena assumint el comandament i donant a Luis Enrique més recursos per afrontar l’any després d’una convulsa pretemporada en la qual l’asturià ha mostrat un perfil sorprenentment irrellevant. De fet, fa uns dies va negar unes informacions que advertien que s’estava pensant continuar en el PSG a causa de la situació que es vivia en el club amb el futur de Mbappé. Aleshores encara Neymar no havia manifestat al club el seu desig de marxar de l’equip, una clatellada per a Luis Enrique, que confiava a convertir el brasiler en un dels pilars ofensius del seu projecte. Un altre contratemps que, no obstant, no té rellevància de cara a la situació de Mbappé.

Passen els dies i la situació és la mateixa. El jugador, abraçat al seu contracte; el París Saint-Germain, tensant la corda perquè surti i poder ingressar alguna cosa pel seu traspàs, i el Reial Madrid, esperant amb paciència que el jugador mogui fitxa i es donin les circumstàncies innegociables per afrontar una operació que el 9 d’agost continua estant programada per al pròxim estiu. És a dir, amb una prima de fitxatge i una fitxa que creixerà progressivament durant l’estada de Kylian al Bernabéu. L’única cosa que ha canviat al Bernabéu és que ara es té la percepció que el rellotge corre en contra de Mbappé i això podria provocar que el jugador mogui fitxa, cosa que seria una bona notícia per al Madrid.