Futbol

El Madrid cau davant la Juve i acaba la gira amb dubtes en la defensa

Els blancs pateixen de falta de pólvora davant, amb sis gols en quatre partits després de més de cent ocasions, i de fragilitat al darrere, amb vuit gols encaixats

El Madrid cau davant la Juve i acaba la gira amb dubtes en la defensa
4
Es llegeix en minuts

El Reial Madrid va tancar aquest dimecres la seva gira nord-americana amb una derrota per 1-3 contra la Juventus a Orlando, en un partit en el qual el seu enorme esforç ofensiu només va ser premiat amb un gol del brasiler Vinícius i en el qual la defensa blanca va tornar a quedar assenyalada per la seva fragilitat.

Després de perdre 0-3 el clàssic de Dallas contra el Barcelona, el Madrid va tornar a caure davant la Juventus al Camping World Stadium d’Orlando amb els gols de l’italià Moise Kean, el nord-americà Timothy Weah i el serbi Dusan Vlahovic, quan falten deu dies per al començament de la Lliga amb la visita a l’Athletic Club. Carlo Ancelotti va repetir 4-4-2 amb rombe al centre del camp i Jude Bellingham darrere de Vinícius i Joselu. El Madrid va jugar amb facilitat i va disparar més de trenta vegades cap a la porteria rival, però li va faltar eficàcia, i en defensa l’equip va patir molt per trobar equilibri.

Es va jugar en un ambient de gran entusiasme, en un estadi ple d’aficionats malgrat que l’equip local, l’Orlando City, jugués alhora un important partit de la Leagues Cup contra l’Inter Miami de Leo Messi. Entre els convidats especials hi va haver el brasiler Ricardo Kaká, exmadridista, que es va quedar diversos minuts firmant autògrafs.

El Madrid, que va competir amb una edició especial del seu segon equipament amb dorsals inspirats en el Pop Art, va alinear un onze amb set canvis respecte al clàssic. Només Thibaut Courtois, Eduardo Camavinga, Bellingham, d’enganxament, i Vinícius, de davanter, van repetir. Fran García i Vázquez van entrar als laterals, amb Antonio Rudiger i Nacho Fernández al centre de la defensa, i van tornar el croat Luka Modric i l’alemany Toni Kroos al centre del camp, alhora que Joselu va acompanyar Vini en la davantera.

Fragilitat defensiva blanca

El partit no va poder començar pitjor per al Madrid. Després de només 50 segons, Kean va avançar la Juventus al rematar a plaer una pilota solta després d’un xut al pal de Weah. Els homes d’Ancelotti van guanyar metres i van jugar amb qualitat en la davantera, però els va costar trobar solidesa defensiva i, en el 20, el mateix Weah va ampliar distàncies després d’una jugada ràpida de la Juve per la banda esquerra.

Per tercera vegada en quatre partits d’aquesta pretemporada, el Madrid va estar per sota al marcador. Però, com ja es va veure davant el Milan, els homes d’Ancelotti van saber reaccionar i van convertir la resta del partit en un monòleg, amb constants arribades ofensives de perill i xuts des de pràcticament totes les zones de la meitat del camp rival.

Vinícius, elèctric

I, després d’un gol perdonat per Joselu i una gran parada de Szczesny a Bellingham, el Madrid va retallar distàncies. Després d’una recuperació de pilota, Kroos va connectar una meravellosa passada vertical de 50 metres per alliberar la velocitat de Vinícius, que es va escapar del marcatge de Bremer i va definir amb elegància per pujar l’1-2 al lluminós. El brasiler va crear perill de manera constant i va portar al límit la defensa de tres de la Juventus, en la qual Danilo va arribar, amb to de broma i amb el joc aturat, a agafar Vini de la samarreta com per demanar-li que parés d’encarar-lo amb la pilota. Els dos internacionals carioques van intercanviar un somriure.

Rudiger, amb un xut amb la dreta des de fora de l’àrea, i Vázquez van tancar la primera meitat amb unes perilloses rematades des de fora de l’àrea i l’empenta va seguir sense pauses al començament de la represa.

Final amb polèmica

Notícies relacionades

Joselu va tornar a perdonar a l’hora de partit, després d’una gran jugada de Modric per obrir-li espais, i Valverde, que havia saltat al camp segons abans, va vorejar la igualada amb un xut amb la dreta des dels 30 metres que va ser repel·lit pel travesser. El travesser va marcar aquesta pretemporada madridista, després de repel·lir fins a cinc xuts en el clàssic perdut contra el Barcelona. A més, en el 90, Enzo Barrenechea va fer caure Rodrygo dins de l’àrea, però l’àrbitre va xiular la falta fora. Sense VAR, no es va canviar la decisió i el Madrid no va aconseguir aprofitar la falta.

Amb l’equip d’Ancelotti abocat a l’atac, la Juventus va sentenciar el duel en el 95 amb una jugada al contraatac culminada per Vlahovic després d’una centrada de Barrenechea.


3. Juventus: Szczesny; Danilo, Bremer, Sandro; Weah, Locatelli, McKennie, Kostic; Chiesa i Kean.

També van jugar: Pinsoglio, Gatti, Cambiaso, Iling, Milik, Nicolussi, Rugani, Soulé i Huijsen.

1. Reial Madrid: Courtois; Vázquez, Rudiger, Nacho, García; Kroos, Camavinga, Modric; Bellingham; Vinícius i Joselu.

També van jugar: Alaba, Tchouaméni, Rodrygo, Valverde, Militao, Carvajal, Brahim, Odriozola i Paz.


Gols: 1-0, m. 1: Kean. 2-0, m. 20: Weah. 2-1, m. 38: Vinícius. 3-1, m. 95: Vlahovic.

Àrbitre: Ismail Elfath (MAR). Va amonestar Bremer (m. 4), Gatti (m. 54), Locatelli (m. 57), Barrenechea (m. 91) i Milik (m. 93), de la Juventus.

Incidències: Partit amistós corresponent al Soccer Champions Tour disputat al Camping World Stadium d’Orlando (Florida, EUA) davant 65.503 espectadors.