L’advertència d’Ancelotti a Mbappé en un vestidor «sense egos»

El tècnic ha canviat el dibuix per optimitzar l’aportació ofensiva de l’anglès

L’internacional espanyol ja és un recurs més en el catàleg d’atac blanc

En la victòria contra el Manchester United es van estrenar tots dos com a golejadors del Madrid

L’advertència d’Ancelotti a Mbappé en un vestidor «sense egos»

Mark Felix / Afp

4
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Quan Lucas Vázquez va recollir la pilota, Joselu va buscar immediatament l’esquena de Williams al segon pal i al veure arribar la centrada passada del lateral va fer un escorç per rematar una xilena inapel·lable que Onana només va poder veure entrar. Llavors el davanter va acudir a abraçar el seu assistent i després es va besar l’escut. Era el seu primer gol amb el Reial Madrid, el que tancava una victòria de prestigi contra el Manchester United (2-0). 

Minuts abans Jude Bellingham s’havia estrenat com a golejador al recollir una passada a l’esquena de la defensa mancuniana. L’anglès va aparèixer rere la defensa del United, on va rebre una pilota que va orientar de primeres amb el control per desfer-se d’Onana i batre amb exquisitat el porter nigerià. També suposava l’estrena golejadora de l’anglès. Dos golassos per obrir el seu compte golejador en aquest Reial Madrid 2023-24.

Ancelotti actualitza la pissarra buscant gol

A l’inici d’estiu, José Ángel Sánchez va comunicar a Carlo Ancelotti, després de tancar la cessió de Joselu, que Florentino Pérez no es plantejava fitxar cap davanter més, esperant resoldre la possible arribada de Kylian Mbappé. Llavors Carletto va començar a donar voltes a la seva pissarra mirant d’optimitzar els recursos ofensius de què disposava. I va decidir apostar per un canvi d’esquema per afavorir les aparicions de Bellingham des del darrere i rendibilitzar el joc amb espais per a Vinícius i Rodrygo, els seus dos millors atacants després de la sortida de Benzema. Aquest seria el pla A: jugadors que arribin apareixent des del darrere difícils de ser detectats per les defenses convencionals en les quals els centrals es queden sense referència al no haver-hi un 9 fix a dalt sobre el qual ordenar la marca. 

A Joselu el va entendre com un recurs diferent, fins i tot heterodox per al joc conductiu d’aquest Madrid. Un jugador d’un perfil que no hi havia a la plantilla, però al qual l’equip s’ha d’anar acostumant també amb el pas dels partits. En l’estrena davant el Milan, Joselu no va rebre ni una sola centrada en els 45 minuts que va jugar. Lucas Vázquez va arribar diverses vegades al fons, però va triar associar-se en curt en lloc de penjar la pilota buscant l’ariet. Però en el segon partit, contra el United, Carletto va donar ordre de buscar Joselu per dalt. I Lucas li va servir fins a tres centrades que l’ariet va rematar amb perill. En la primera Onana va evitar el gol, en la segona estava massa tancat en cantonada i en la tercera Joselu va dibuixar un dels gols de la pretemporada. 

«Vull donar les gràcies als madridistes pel seu suport i soc molt feliç pel gol i per la victòria», apuntava l’internacional espanyol a la conclusió del partit. Pocs jugadors senten més compromís al vestir la samarreta blanca que el davanter nascut a Stuttgart que ja va vestir durant els seus anys al planter madridista. 

La marxa de Benzema

Ancelotti està traient petroli ofensivament a l’equip davant la marxa inesperada de Benzema. En el partit contra el Milan, Carlo va trobar recursos golejadors en vells coneguts com Valverde, a qui ja va reprogramar l’any passat per convertir-lo en un arribador voraç. Els seus dos gols apareixent des del darrere, més el de Vinícius guanyant l’esquena a la defensa, li van donar el triomf als blancs en l’estrena (3-2). 

Notícies relacionades

Contra el Manchester United van ser dos dels fitxatges, Bellingahm i Joselu, els que van sumar gols i van concretar el bon joc d’aquest Madrid que ha digerit bé les noves propostes tàctiques de l’entrenador. Tant el 4-4-2 en rombe amb Bellingham per davant, com el 4-2-3-1 i el 4-3-1-2 que permeten a l’anglès trepitjar àrea, a més d’oferir als davanters el seu millor entorn ofensiu, ja sigui amb espais per als brasilers o amb l’agressivitat en les aparicions a l’àrea de Joselu. «Em sento còmode, estic aprenent coses noves dels meus companys i això m’agrada», va advertir l’anglès després d’estrenar-se com a golejador.

El madridisme viu una pretemporada tranquil·la malgrat la fugida de Benzema a l’Aràbia i el culebró de Mabppé, que continua sense aterrar al Santiago Bernabéu. Malgrat això, Ancelotti continua manejant amb naturalitat i intel·ligència tàctica i emocional un grup en què tots estan implicats i se senten protagonistes de la gira. Preguntat per la possible arribada de Mbappé, el tècnic va ser molt explícit: «La plantilla està molt bé, estem complets. Tenim un equip sense egos i això és molt important a l’hora de dirigir el vestidor». Només les molèsties d’Arda Güler i la lesió de Ceballos han impedit a tots dos afegir-se a aquest futbol coral que proposa Carletto en l’enèsima «temporada de transició» d’un Reial Madrid que de moment es diverteix. I ara arriba al clàssic contra el Barcelona olorant sang després de la patinada blaugrana contra l’Arsenal (3-5).