Mundial de futbol femení

Bruce Mwape, investigat per abusos sexuals, desafia la premsa abans de l’Espanya-Zàmbia

La compareixença ha sigut surrealista: veto de la FIFA i una resposta desafiadora del seleccionador africà

El seleccionador de Zàmbia acusat d’abús sexual i rival d’Espanya: «Van amenaçar les jugadores de castigar-les si obrien la boca»

Bruce Mwape, investigat per abusos sexuals, desafia la premsa abans de l’Espanya-Zàmbia
2
Es llegeix en minuts

Bruce Mwape, seleccionador de Zàmbia investigat per abusos sexuals, ha comparegut davant els mitjans en la roda de premsa obligatòria prèvia al segon duel del Mundial, precisament contra Espanya. Una roda de premsa que ha sigut surrealista, amb veto de la FIFA i una resposta desafiadora de l’entrenador.

Després de diverses preguntes de mitjans internacionals i espanyols, la companya Sandra S. Riquelme ha obert la veda de les preguntes que realment importaven als presents a la sala de premsa de l’Eden Park d’Auckland. «Tenint en compte el gran aparador que està sent aquest Mundial i que vostè és a la banqueta sent investigat per conductes sexuals inapropiades, ¿quina imatge creu que està donant el seu país?».

«Només preguntes de futbol»

Al segon, intervenció contundent de la FIFA: «Us demanarem que les preguntes siguin només sobre futbol. Següent». I els periodistes hi han continuat insistint, capgirant les seves preguntes i relacionant-les amb l’àmbit esportiu.

Primer, Barbra Banda ha respost al company Pablo Parra, que li ha preguntat sobre com havia afectat l’absència d’algunes de les seves companyes perquè no estaven d’acord amb la gestió de la Federació: «És una mica trist, perquè vam començar amb elles, però desafortunadament hi ha coses que no poden canviar. Es va parlar amb els serveis mèdics i no podien fer res perquè estiguessin. De ben segur que les suplents estan a l’altura». Així, la capitana ha reconduït el discurs a la versió oficial de la Federació: «l’absència és per lesió».

«No em puc allunyar sense motius»

Notícies relacionades

L’única qüestió que ha respost Mwape sobre aquest tema, després que la companya Mayca Jiménez reiterés diverses vegades en la seva pregunta l’expressió «en l’àmbit futbolístic» per referir-se al soroll entorn del seu equip i si s’havia plantejat apartar-se perquè les seves jugadores se centressin a jugar el Mundial. «¿A quin ambient et refereixes? ¿De què estàs parlant? Perquè no em puc allunyar sense motiu, és una cosa que estàs llegint en els mitjans, en la premsa, però la veritat sortirà a col·lació. No s’ha de basar en rumors només», ha dit amb sàtira, com ho va fer en la primera roda de premsa prèvia.

Després de dues preguntes més sobre aquest tema, que el departament de comunicació de Zàmbia juntament amb la FIFA han optat per ometre, l’organització ha decidit donar per finalitzada la roda de premsa i ha deixat diversos companys i una servidora sense torn.

Temes:

Zàmbia